– Gakpo-kjøpet har ingen betydning for Firmino sin fremtid

Jürgen Klopp er fortsatt klar på at han vil ha Roberto Firmino med seg videre.

Sent onsdag kveld bekreftet Liverpool FC kjøpet av den nederlandske angriperen Cody Gakpo. Spilleren blir formelt rød 1. januar – samme dag som Roberto Firmino i teorien kan signere en prekontrakt med en annen utenlandsk klubb, og gå gratis når kontrakten hans går ut 30. juni.

Men selv om Liverpool og Firmino ikke har kommet til enighet om en ny avtale, bekrefter Jürgen Klopp at han fortsatt ønsker å ha spilleren med videre. Gakpo-kjøpet får ingen innvirkning på fremtiden til brasilianeren, som er Klopps mest brukte spiller i årene hans på Anfield.

– For meg er det definitivt ikke slik. Vi er i samtaler med Bobby, sa Klopp på pressekonferansen.

– Vil definitivt ha han med videre

Firmino fylte 31 år i høst. Det har blitt spekulert i om at han vil tilbys en ny toårskontrakt og forlenge tiden sin på Anfield med minst to sesonger.

– Fra mitt synspunkt så vil jeg definitivt at han skal bli her. Slik jeg ser det, har ikke dette (kjøpet) noen innvirkning på det, sier han videre.

Klopp bekreftet at Gakpo trolig får debuten sin i FA-cupen mot Wolverhampton.

– Det er kanskje en mulighet mot Brentford, men egentlig ikke. 2. januar er en fridag, og alt papirarbeidet må være signert før lunsjtid 2. januar. Jeg er ikke så optimistisk for at det skal skje. Vi kommer ikke til å forhaste noe uansett, så trolig blir det mot Wolves.

Liverpool - Leicester spilles fredag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.