– Jeg likte mye av det vi gjorde i første omgang

Jürgen Klopp ser slett ikke mørkt på situasjonen, selv om det ble tap for Lyon.

Liverpool åpnet kampen mot Lyon strålende, og Fabio Carvalho satte ballen i nettet etter bare 40 sekunder, etter strålende forarbeid som involverte Roberto Firmino og Mohamed Salah.

Etter et kvarter burde det ha stått 2-0, da Firmino slo en flott vegg med Salah, før brasilianeren ble felt. Salah tok straffesparket, men Lyons keeper reddet det relativt svake forsøket.

Liverpool dominerte første omgang stort, og burde ha ledet mye mer enn 1-0 da Andy Robertson og Caoimhin Kelleher misforsto hverandre bare noen minutter før pause, og Alexandre Lacazette fikk en lett jobb med å trille ballen i mål etter forsvarsblemmen.

– Starten av kampen var veldig bra fra vår side. Jeg likte mye av det vi gjorde i deler av første omgang. Jeg kjente igjen mye av det vi har jobbet med på treningsøktene så langt. Vi var veldig aggressive, spilte godt, hang godt sammen, og vi kunne ha scoret et mål nummer to. Men så slapp vi inn et mål på en misforståelse mellom Robbo og Caoimhin. Det var ikke kult, men slike ting kan selvsagt skje, sa Klopp til pressen.

De unge spillerne vil lære av andreomgangen

Klopp foretok seks bytter i pausen, og ytterligere fem bytter etter drøye timen, noe som ødela rytmen i de rødes spill, og det var franskmennene som var det klart beste laget etter pause. Svikt i Liverpools forsvarsspill gjorde at Lyon puttet mål etter 65 og 83 minutter, og vant kampen fortjent. Franskmennene vant også straffespark-konkurransen 5-3, etter at Calvin Ramsays forsøk fra ellevemetersmerket ble reddet. 

– I andre omgang måtte vi gjøre mange forandringer. Så mye som vi har trent den siste uken var det klart at 60 minutter var maksimum noen kunne spille. Vi endte opp med et veldig ungt lag, og vi var ikke så godt organiserte lenger. Hver gang vi mistet ballen, så endte den opp foran vårt mål. Hver ball vi mistet ble en kontring, og de fikk mange store sjanser. Det er selvsagt ikke slik vi skal gjøre det, men dette er en læringskurve. Disse spillerne vil lære av denne kampen, lover Liverpool-manageren.