Kneskade ser ut til å holde Leicesters beste spiller denne sesongen på sidelinjen

Det virker ikke som James Maddison blir spilleklar til kampen på Anfield.

Da Leicester tapte 3-0 for Newcastle på hjemmebane 2.juledag savnet de virkelig mannen som står bokført med sju mål og fire målgivende på 13 Premier League-kamper denne sesongen, James Maddison.

Den offensive midtbanespilleren har vært en nøkkelspiller for Leicester hele sesongen, så det er ikke gode nyheter for Brendan Rodgers at LeicestershireLive skriver at det er svært lite sannsynlig at Maddison kan spille kampen på Anfield fredag kveld. 

Har slitt med kneproblemene siden før VM

Maddison har fått et tilbakeslag etter en kneskade han pådro seg i november, og måtte kaste inn håndkledet foran Leicesters tremålstap på Boxing Day.

Den offensive midtbanespilleren virket å ha lagt kneproblemene bak seg under Englands VM-opphold i Qatar, og var ubenyttet reserve i Englands tre siste kamper i verdensmesterskapet. Men nå er smertene i kneet tilbake.

Det merkelige er at smertene har forflyttet seg fra baksiden til fremsiden av kneet. Selv om Maddison har vært ute på treningsfeltet, er det ikke kommet noen opplysinger om når han kan være tilbake. Leicesters medisinske stab jobber fortsatt for å finne ut hva problemet er.

– Dessverre er han ikke i nærheten av å kunne spille, sa Leicester-manager Brendan Rodgers etter 3-0-tapet for Newcastle.

– Han forsøkte å trene på gress i dag tidlig, men følte smerter i kneet. Jeg skal snakke med den medisinske staben, og se hvilket tidsperspektiv de kan gi meg. Nå er smertene i en annen del av kneet. Tidligere var smertene på baksiden av kneet, men nå føler han dem i fremsiden av kneet. Jeg må bare lytte til ekspertene og den medisinske staben, og ta det derfra, la den tidligere Liverpool-manageren til.

– Jeg ønsker ham tilgjengelig, så han kan hjelpe oss. Når han ikke spiller savner vi hans kreativitet. Jeg ønsker ham tilgjengelig hele tiden.

Spilleren som erstattet Maddison sliter også

En annen Leicester-spiller som også er tvilsom til kampen mot Liverpool er Dennis Praet. Han har tatt Maddisons plass når den engelske landslagspilleren ikke har vært tilgjengelig tidligere, så også mot Newcastle, men nå kan også han være ute. Belgieren måtte nemlig forlate banen etter et kvarter mot Newcastle, etter å ha fått et smell i hoften.

– Han hadde smerter i hoften. Jeg vil snakke med vårt medisinske team. Han haltet omkring, så vi må undersøke ham mer nøye, sa Rodgers etter Newcastle-kampen.

Leicester stilte med dette laget mot Newcastle: Ward, Castagne, Amartey, Faes, Thomas, Tielemans, Soumare (Ndidi 72), Praet (Perez 17), Dewsbury-Hall, Barnes (Iheanacho 71), Daka (Vardy 45).

Se høydepunktene fra Leicesters 3-0-tap for Newcastle:

Advarer sine lagkamerater

Kiernan Dewsbury-Hall sier at hans lag vil bli straffet mot Liverpool om de presterer som mot Newcastle. 

– Spiller vi slik igjen, vil vi bli straffet nok en gang når vi reiser til Anfield, sier han til LeicestershireLive.

Leicester leverte sterke borteseiere over Everton og West Ham i sine to siste kamper før VM, som begge ble vunnet 2-0, men hjemme mot Newastle på Boxing Day var blåtrøyene langt unna det samme nivået.

Brendan Rodgers sitt mannskap ligger på 13. plass på tabellen, med 17 poeng på sine første 16 kamper. Dette er åtte poeng mindre enn Liverpool har sanket på 15 kamper. De røde ligger som kjent på sjetteplass i Premier Lague, og har fem poeng opp til en topp fire-plassering.

For Leicester er det bare fire poeng ned til Wolverhampton og Nottingham Forest under nedrykksstreken.

Liverpool - Leicester spilles på Anfield fredag 30. desember klokken 21.00, og blir vist direkte på V sport PL