Nå er The Super League så godt som død

De gjenværende superligaklubbene fikk det ikke som de ønsket seg. I mars kan det være nedlagt.

Det begynner å bli en stund siden sjokknyheten sprakk i april 2021 om at Liverpool og elleve andre storklubber i Europa skulle gå sammen om «The Super League».

Planene raknet på tre dager, og en etter en forlot klubbene planene. Inntil nylig har kun Real Madrid, Barcelona og Juventus stått igjen, og etter at hele Juventus-styret nylig gikk av, er det kun de to spanske storklubbene som står igjen.

De har tatt saken til EU-domstolen, der de beskylder UEFA og FIFA for å ha monopol. Nå er prosjektet med all sannsynlighet snart nedlagt.

Ikke meldingen de ønsket seg

Generaladvokat Athanasios Rantos har kommet med sin uttalelse, der han slår fast at ESLC står fritt til å sette opp sin egen uavhengige fotballturnering utenfor UEFA og FIFA sitt økosystem, men det kan ikke samtidig konkurrere i fotballturneringene som er organisert av FIFA og UEFA uten tillatelse fra de forbundene.

EU-domstolen sier at UEFA sine regler er kompatible med konkurranselovgivningen i EU.

Den første kjennelsen gir UEFA støtte i at de skal kunne godkjenne nye turneringer.

«UEFA ønsker dagens utvetydige uttalelse hjertelig velkommen, som anbefaler en kjennelse fra EU-domstolen til støtte for vårt oppdrag om å styre europeisk fotball, beskytte pyramiden, og utvikle spillet over hele Europa», er uttalelsen fra UEFA.

I mars kommer den endelige avgjørelsen, men det vil være overraskende dersom den går en annen vei enn Rantos sine anbefalinger.