Les deg opp før Milan: Origi blant de mer rutinerte på ungt og spennende Milan

Det er et helt annet type Milan som venter Liverpool, sammenlignet med stjernelagene fra 00-tallet.

16:30 norsk tid er det avspark for siste gang på Al-Maktoum Stadium denne vinterpausen.

Med dette litt snodige turneringsoppsettet har Arsenal tatt full pott med åtte poeng. Lyon står med fire etter å ha slått Liverpool sist søndag, i både ordinær tid og etter straffer. De røde er uten poeng, i likhet med fredagens motstander Milan.

Blitt konkurransedyktige igjen

I fjor sikret Milan den 19. ligatittelen, den første siden 2010/11, og satte samtidig klubbrekord med 86 poeng. Så langt er de på 2.-plass i Serie A, to poeng foran Juventus, etter 10-3-2, men det er hele åtte poeng opp til serieleder Napoli. 

Mer gledelig er Champions League, hvor de i 2021/22 havnet sist i gruppa som Liverpool vant foran Atlético Madrid. I år avanserte de bak Chelsea, og ny London-motstand venter i utslagsrundene i form av Antonio Contes Tottenham.

Laget er mye det samme som i gullsesongen. De største endringene i sommer var at man punget ut for det belgiske talentet Charles De Ketelaere. I tillegg hentet de en annen belgier, en viss Divock Origi gratis. I avganger valgte Franck Kessié å dra til Barcelona, mens Jens Petter Hauge ble permanent solgt til Eintracht Frankfurt.

Rutinert trener men ungt lag

Milan trenes av Stefano Pioli som har fått en stor del av æren til at laget er oppe og kjemper igjen. 57-åringen har en lang CV som både spiller og trener i Italia. 

Hans mest benyttede spillere denne sesongen har vært midtstopper Pierre Kalulu og midtbanespiller Ismaël Bennacer, foran tidligere Chelsea-stopper Fikayo Tomori og driblefanten Rafael Leão.

EN AV VERDENS BESTE EN-MOT-EN: Det er få spillere som kan skape kaos som Rafael Leão kan.

EN AV VERDENS BESTE EN-MOT-EN: Det er få spillere som kan skape kaos som Rafael Leão kan.

Toppscorer er en mann mange vil kjenne til, fra både Premier League og VM, 36-årige Olivier Giroud. Foran Leão som også utmerket seg i Qatar. Portugiseren er også den med flest målgivende.

Spesielt har Pioli & Co skilt seg ut med et ungt lag, hvor man forsøker å foredle talenter.

I tapet mot Arsenal 13. desember var dette lagoppstillingen (med alder i parentes): 

Ciprian Tătăruşanu (36) - Pierre Kalulu (22), Fikayo Tomori (24), Matteo Gabbia (23), Tommaso Pobega (23) - Sandro Tonali (22), Aster Vranckx (20) - Alexis Saelemaekers (23), Yacine Adli (22), Ante Rebić (29) - Divock Origi (27).

Inn fra benken kom Ismaël Bennacer (25), Brahim Díaz (23), Marko Lazetić (18), Malick Thiaw (21), Rade Krunić (29), Mattia El Hilali (24) og Andrea Bozzolan (18).

Mangler flere sentrale i Dubai

VM-sluttspillet gjør at toppscorer Giroud er uaktuell. Da leder trolig Divock Origi frontlinja mot sin gamle klubb.

Totalt hadde Milan syv spillere i mesterskapet. Theo Hernández og Giroud for Frankrike, som spiller finale på søndag, Simon Kjær var med det danske laget som skuffet, Sergiño Dest spilte for USA, Fodé Ballo-Touré var i Senegal sin tropp, den høye og talentfulle midtbanespilleren Charles De Ketelaere for Belgia og Rafael Leão med Portugal.

Liverpool kan vise til gode opplevelser mot italienerne. De fire Champions League-møtene har endt 2-1-1, og den uavgjortkampen som endte 3-3 fikk tross alt en helt spesiell slutt.

Hvordan det ender i dagens kamp ser du via LFCTV GO/VGTV+.