Sammenligner Nunez sin start med Lewandowski i Dortmund

Jürgen Klopp fikk frem en av verdens beste spisser i Dortmund. Han ser likheter med Nunez.

Det var Jürgen Klopp som var manager i Borussia Dortmund da de kjøpte Robert Lewandowski fra Lech Poznan for 4,5 millioner euro i 2010. Polakken, som nå spiller på topp i Barcelona etter å ha vunnet alt som kan vinnes med Bayern München, slo ikke til umiddelbart etter overgangen til Bundesliga den gang.

Darwin Nunez har fått både ros og kritikk etter hvordan han har prestert i de to kampene etter VM-pausen, der han har kommet seg til en rekke sjanser og gitt motstanderen trøbbel, uten at han har funnet veien til nettmaskene.

På den lukkede delen av torsdagens pressekonferansen trakk Klopp paralleller til hvordan det var med Lewandowski den gang.

– Dersom vi kan spole tilbake og gå tilbake til den gang, så satt jeg i pressekonferanser, og da jeg begynte å bruke Lewandowski spurte de meg «hvorfor spiller ikke Barrios?». Det var hele tiden tema. Lucas Barrios hadde scoret 16 mål den sesongen, og var vår nummer 9 i laget. Så begynte «Lewy» å spille i litt ulike posisjoner for å tilpasse seg ulike ting, forteller han.

– Han likte det ikke så godt, og polske journalister var ikke så vennlige med meg fordi jeg ikke brukte ham som en nummer 9. Han spilte i 4-2-3-1 som nummer 10, og jeg mente at det absolutt ga mening for at han skulle utvikle spillet sitt. Så det er ganske mange likheter, for å være ærlig, sier han.

SUPERSPISS: Robert Lewandowski har etablert seg som en av verdens aller beste spisser de siste 10-12 årene.

SUPERSPISS: Robert Lewandowski har etablert seg som en av verdens aller beste spisser de siste 10-12 årene.

Tror det vil løsne

Det er ikke slik at Darwin Nunez har vært ufarlig så langt i Liverpool-drakta. Han har ni mål og fire målgivende på sine 20 kamper så langt. Totalt har han spilt 1119 minutter – så det betyr mål eller assist hvert 86. minutt på banen. Likevel kunne det fort ha vært mye mer, for han kommer til veldig mange avslutninger.

– Jeg tror «Lewy» ville fortalt den samme historien. Vi hadde avslutningstrening der han ikke klarte å sette en eneste i mål. Vi hadde veddemål hele tiden, for 10 euro. Dersom han scorer mer enn 10 ganger betaler jeg 10 euro. Dersom du ikke gjør det, betaler du meg. Jeg hadde lommene fulle av penger, sier Klopp.

– Alt handler om å bevare roen. Når du ser potensialet, behold roen. Vi lever i en vanskelig verden, og jeg har ikke lyst å bli personlig nå, men siden dere i media spør og lager en stor sak utav alt. Da vil selvsagt supporterne, med sosiale media og slike ting, jo mer en kan slutte å snakke om slikt, jo bedre er det, sier han videre.

Han er veldig overbevist om at 23-åringen har et enormt potensiale.

– Vi er alle enig i at potensialet er helt åpenbart. Om alt fungerer? Nei. Det tror jeg blir tydelig når du ser den andre sjansen mot Villa, den store sjansen i andreomgangen da han kan løpe litt lenger og få en bedre vinkel til å ta et bedre valg. Men alt kommer. Du gjør det slik, og neste gang gjør vi det på en annen måte.

– Det var ikke bare det med Lewandowski, men det var en forståelig sammenligning så jeg skjønner det. Men det var ikke bare ham. Det handler om å forholde seg rolig, og jeg er superavslappet. Det er også laget forresten. Så laget er helt overbevist, og det er kult. Så ja, la oss alle håpe, han selv inkludert, at han holder seg frisk så vil alt ordne seg.

Liverpool - Leicester spilles fredag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.