– Skaden er allerede leget

Roberto Firmino er klar for å trene igjen.

I et intervju med talkSPORT gjort i går sier Bobby Firmino at skaden han fikk i baksiden av den ene leggen nå er leget.

Brasilianeren fikk et spark i baksiden av leggen på en av treningene like før jul, og måtte stå over kampene mot Manchester City i ligacupen og Aston Villa i Premier League. Kampen mot Leicester på fredag kan komme for tidlig for angriperen, men bortekampen mot Brentford 2. januar er et realistisk mål.

– Skaden er allerede leget, heldigvis. Jeg kan trolig trene i morgen (torsdag), sa Firmino til talkSPORT i går.

– Dersom alt går bra vil jeg være klar for innsats igjen, ikke til neste kamp mot Leicester, men den deretter mot Brentford. Det er bra, la han til.

Delt toppscorer med Salah i ligaen

Firmino står bokført med ni mål for Liverpool denne sesongen. Sju av disse er kommet i Premier League, noe som gjør ham til mestscorende i Liverpool i ligaen sammen med Mohamed Salah. Kun Salah har scoret flere mål totalt, med 16, mens ni er like mange som Darwin Nunez har.

– Personlig startet jeg sesongen veldig bra, selv om vi som lag ikke startet sesongen så bra. Men vi er på vei tilbake nå. Takket være arbeidet vi gjør, og at vi aldri gir opp, er vi nå på vei til å finne formen, sier brasilianeren.

Etter nyttår får Firmino en ny konkurrent om plassene i angrepsrekka i Cody Gakpo. Det gjenstår å se om nederlenderens ankomst får konsekvenser for Firminos Liverpool-fremtid.

Det er ingen hemmelighet at 31-åringen ønsker seg en ny kontrakt med Anfield-klubben, men med Gakpos ankomst er det ikke sikkert at Bobby får den avtalen han ønsker seg likevel. Firminos nåværende avtale løper ut til sommeren, og han har således muligheten til tegne prekontrakt med en utenlandsk klubb allerede om tre dager.