Vil vrakingen av Firmino straffe seg?

Neymars skade gjør at Tite nå har en utfordring.

Torsdag spilte Brasil sin første kamp i VM, da de slo Serbia 2-0. Det var mye takket være en veldig god andreomgang, der Richarlison scoret to mål.

Alisson Becker var den eneste Liverpool-spilleren på banen. Han startet og spilte hele kampen, mens Fabinho ble sittende på benken.

Et stort skår i gleden for brasilianerne, er at deres store stjerne Neymar måtte byttes ut med skade. Nå er det klart at han kommer til å miste resten av gruppespillet, men at det er håp om at han skal bli spilleklar igjen utover i turneringen.

Vraket Firmino

Mot Serbia startet Neymar i en posisjon bak tre andre angripere. Tite gikk veldig offensivt ut, med Neymar foran Casemiro og Lucas Paqueta på midtbanen, med Raphinha og Vinicius Jr. på hver sin kant og tomålscorer Richarlison som midtspiss.

Problemet for Tite nå, er at han har veldig få andre spillere som kan bekle den rollen. Det er få spillere i europeisk fotball som har spilt bedre i en slik rolle enn Roberto Firmino de siste fem-seks årene.

GOD HØST: Roberto Firmino har vært meget god for Liverpool i høst.

GOD HØST: Roberto Firmino har vært meget god for Liverpool i høst.


Roberto Firmino var med i landslagstroppen for treningskampene i september, men i VM-troppen ble han vraket. Der valgte Tite angriperne Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsena), Neymar (PSG), Pedro Guilherme (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Richarlison (Tottenham) og Vinicius Jr (Real Madrid.

Tim Vickery er en av de fremste ekspertene på søramerikansk fotball, og twitret dette da skadeomfanget på Neymar var klart:

«Fraværet av Firmino var en bekymring av nettopp denne grunnen. Er det Rodrygo som skal ta steget opp?», spør han.

Det var en sak som ble heftig diskutert også da troppen var klar. Utenom Neymar, er det stort sett spillere som helst trives ute på kanten eller i mer fremskutte roller som er tatt ut. Derfor kom utelatelsen av Firmino overraskende på flere.

Hovedpersonen var veldig skuffet

Firmino har 17 mål på 55 kamper for det brasilianske landslaget. Denne sesongen har han ni mål og fire målgivende på 21 kamper for de røde. Jürgen Klopp fortalte om en skuffet spiller da VM-troppen var offentliggjort.

– Det var en nedtur, det er helt åpenbart. Du kunne ikke se det på hvordan han var på trening, men det er helt klart en nedtur. Det var også en nedtur for meg, for å være ærlig. Jeg står midt i mellom. Jeg er glad for å kunne ha Bobby lenger på treningsleiren i Dubai, men han fortjener en plass i VM, sa Klopp på pressekonferansen etter at landslagstroppen var offentliggjort.

– Han fortjener alt her i verden, for å være 100 prosent ærlig. Dette viser hvor utrolig god og talentfull denne brasilianske troppen er, dersom du kan utelate en spiller som Bobby Firmino. Det er galskap. Vi skal selvsagt snakke sammen, og det har vi allerede gjort. Det går fint, men som alle kan forestille seg, er han veldig skuffet over utfallet, sa manageren videre.

Liverpool-angriperen har feriert på Maldivene den siste tiden, og skal være med på hele treningsleiren i Dubai sammen med spillerne som ikke har vært i VM.

Brasils neste kamp er mot Sveits på mandag. Deretter venter Kamerun neste fredag.