Tror FSG vil sikte seg inn på kjøp av nytt NBA-lag

Fenway Sports Group og deres partner LeBron James kobles til nytt NBA-lag i Las Vegas.

NHL, Premier League, MLB, og snart NBA? Fenway Sports Group virker stadig å se etter nye idrettslag å kjøpe, og én teori som har blitt lansert er at John W. Henry og co snart vil sikte seg inn på å eie et lag i den amerikanske basketballserien NBA. 

I 20 år har de eid Major League Baseball-laget Boston Red Sox, mens de har vært eiere av Liverpool FC i Premier League i tolv år. I fjor kjøpte de også ishockeylaget Pittsburgh Penguins. Nå kobles de til det som kan bli et splitter nytt basketballag i Las Vegas. 

NBA gjør penger som aldri før, og summene det er snakk om gjør det ikke helt utenkelig at det er der FSG nå sikter seg inn. 

LeBron James sin store drøm

Det er sportsanalytiker Bill Simmons, som blant annet står bak nettstedet The Ringer og podcasten The Bill Simmons Podcast, som hevder at FSG er favoritter til å bli eiere av laget i Las Vegas. 

Primus motor bak dette skal være LeBron James. Basketballspilleren har en stor drøm om å eie sitt eget NBA-lag, og det kan han få til sammen med sine partnere i FSG, der han er medeier. 

Men summene det snakkes om gjør det vanskelig for FSG å kjøpe et helt NBA-lag. Det skal være snakk om en sum på fire milliarder dollar. Det kan også være med på å forklare hvorfor amerikanerne nå har bestemt seg for å selge hele eller deler av Liverpool FC, som kan være verdt noe i nærheten av den samme summen.

For øvrig ble Premier League-klubben Bournemouth nylig kjøpt opp av en gruppe ledet av amerikanske Bill Foley, som fra før eier NHL-klubben fra Las Vegas, Vegas Golden Knights.