FSG vil trolig finne partnere på hjemmebane

Nylig ble det kjent at FSG er åpne for å ønske nye partnere velkommen som medeiere i Liverpool FC.

Denne uken kom Boston Globe med en artikkel som gir en ny vending i saken om et mulig salg av Liverpool FC. De skriver at FSG etter å ha sondert markedet nå virker å være vel så interessert i å finne nye medeiere som de er til å selge hele klubben.

Skulle de gå for å bringe inn nye partnere er det nærliggende å tro at de vil finne de på hjemmebane, i USA. Det skriver Liverpool Echo, som i en artikkel skrevet av deres ekspert på fotballøkonomi, Dave Powell.

Han skriver at det er høy interesse i «private equity»-markedet for å eie engelske fotballklubber. Chelsea-eier Todd Boehly er en av de som har slått seg opp gjennom aktive eierfond. Gerry Cardinale og hans RedBird Capital er et eksempel på et slikt fond, og de har som kjent kjøpt opp elleve prosent av aksjene i FSG. Tidligere i år kjøpte de den italienske klubben AC Milan.

Samarbeidet kan se ut til å ha gitt mersmak for John W. Henry og co.

Mange muligheter

«Private equity» har for lengst gjort et stort inntog i amerikansk idrett, og det har blitt investert store summer i for eksempel NBA og NHL. Fondet Arctos Sports Partners er også inne som aksjeeiere i FSG. De kjøpte også en liten del av den Serie A-klubben Atalanta tidligere i år.

Glazer-familien kunngjorde like etter FSG-nyheten at også de er villige til å lytte til bud på sin klubb, Manchester United. Akkurat nå pågår det derfor en liten kamp om potensielle investorer i USA.

Echo skriver at det finnes interesse for begge klubber i private equity-markedet. Storklubbene i England blir sett på som en veldig god investeringsmulighet. Interessen for Premier League i USA øker. Det er kun de som kan matche Nordens verdi på tv-avtalen med ligaen, og nylig ble det åpnet en rekke nye offisielle supporterklubber i landet.

«Topp seks blir sett på som modeller som er mer lik det vi ser i nordamerikansk idrett, da de nesten er sikret mot nedrykk og har gode muligheter til å tjene store summer på spill i Europa hver sesong».

«Liverpool har mye av det de med tykke lommebøker ser etter når de skal kjøpe en hel fotballklubb, men for grupper som bare vil ha et lite stykke av kaken for å få god avkastning på sin investering, er en liten aksjeandel i en klubb som Liverpool tiltalende», skriver Echo.