Hevder FSG er i samtaler med to mulige kjøpere fra Midtøsten

Liverpool FC er til salgs – og eierne skal være i samtaler med mulige kjøpere fra Qatar, Saudi-Arabia og USA.

Det er nå 20 dager siden nyheten sprakk om at Fenway Sports Group (FSG) undersøker mulighetene for å selge Liverpool FC.

Siden den gang har det vært stille om hvem som er potensielle kjøpere – men en rekke personer har meldt at de ikke kommer til å by. Flere av dem var med i kampen om Chelsea FC i vår.

Alex Miller er en journalist som vanligvis har god oversikt når det kommer til saker som dette, og han skriver eksklusivt for The Mail on Sunday at FSG har vært i samtaler med tre forskjellige grupper om et potensielt kjøp av klubben. To av de interesserte gruppene skal være fra Midtøsten.

Midtøsten eller USA

Tidligere denne uken var Saudi-Arabias sportsminister ute i et intervju med BBC, og sa at landet ville støtte et bud på Liverpool FC, og se landet bli koblet til flere Premier League-klubber. 

Ifølge Miller er det nettopp fra Saudi-Arabia den ene interesserte gruppen er. Den andre skal være fra Qatar. Saudi-Arabias statlige investeringsfond eier allerede Newcastle United, mens Paris Saint-Germain er statlig eid gjennom Qatar Sports Investment.

Begge gruppene som skal ha henvendt seg til Mike Gordon, FSG-presidenten som har fått ansvaret med å selge Liverpool FC, skal være privateide selskaper, heller enn statlig eide – men konsortiene skal ha nære forbindelser med familiene som styrer landet.

FSG skal også være i samtaler med en mulig kjøper fra USA. Prislappen på klubben skal være rundt 3 milliarder pund.