– Det er veldig få som har råd til disse klubbene. De kjemper om samme kjøpere

Ifølge Liverpool Echo var det flere høyt oppe i LFC som var uvitende da The Athletic kom med sin overraskende nyhetssak for 16 dager siden.

Etter det Liverpool Echo erfarer, var det flere høyt oppe i Liverpool FC som ble sjokkert da nyheten sprakk om at Fenway Sports Group var villig til å selge klubben. 7. november kom den overraskende nyheten eksklusivt i The Athletic, der de meldte at FSG nå var villig til å selge deler av eller hele klubben. 

Echo mener FSG i utgangspunktet hadde håpet å gjøre sine egne undersøkelser i ro og mak, før nyhetssaken kom i The Athletic. Tidligere i år ble Chelsea solgt til Todd Boehly sin gruppe for 2,5 milliarder pund. Det rapporteres ofte at summen er på 4,25 milliarder pund – men det stemmer ikke. Det er bare en forpliktelse om at det skal investeres ytterligere 1,75 milliarder i klubben på sikt.

At Chelsea gikk for en slik sum, med de vanskene de har med å bygge en ny og større stadion enn Stamford Bridge, vil trolig ha fått både Fenway Sports Group og Glazer-familien som eier Manchester United til å tenke at tiden er inne for å se hva de kan få for klubbene sine.

Liverpool FC verdsettes for et sted mellom 3,5 og 4 milliarder pund. FSG kjøpte klubben for 300 millioner pund i 2010 – og har gjort kraftige oppgraderinger med Anfield og nytt treningsanlegg.

Konkurranse om potensielle kjøpere

Tirsdag kveld denne uken kom den overraskende meldingen om at Glazer-familien også vil selge. Miguel Delaney i The Independent skriver at det var bekreftelsen om at Liverpool offisielt var til salgs, som gjorde at også Glazer-familien offentliggjorde sine intensjoner. 

Han skriver videre at United egentlig har vært til salgs i flere måneder, men at Glazer-familien følte at de måtte gå ut med det offentlig, siden de kjemper med Liverpool om en veldig begrenset gruppe personer som kan være potensielle kjøpere.

Onsdag kveld rapporterer flere medier at Sir Jim Ratcliffe, en av Storbritannias rikeste menn, vil by på United. Han har allerede utelukket kjøp av Liverpool. Han skal ha mål om å sikre seg United for under 5 milliarder pund.

Det er bankene Goldman Sachs og Morgan Stanley som har fått ansvaret med å undersøke salg av Liverpool FC. I Manchester United er det The Raine Group som har fått ansvaret. Det var de som solgte Chelsea i mai.