Nå uttaler en FSG-partner seg om det mulige salget:– Interessen har vært stor

For første gang uttaler en fra Fenway Sports Group seg direkte om det mulige salget av klubben.

Sam Kennedy er partner i Fenway Sports Group, og er daglig leder i Boston Red Sox. Liverpool FC er nå til salgs, og for første gang uttaler en av de involverte seg åpent om prosessen klubben er inne i.

– Det har vært mye interesse, fra flere potensielle som vurderer å investere i klubben, sier Kennedy i et intervju med Boston Globe, en avis som er eid av John W. Henry. 

– Det er fortsatt tidlig i fasen, der mulighetene for potensiell investering inn i Liverpool utforskes, sier han videre.

Mer ansvar på Hogan

Jürgen Klopp har hatt et spesielt og nært forhold til FSG-president Mike Gordon. De har hatt ukentlig kontakt. Nå skal Gordon være mindre involvert i den daglige driften av klubben.

– Mike Gordon har gjort en ekstraordinær jobb med å lede klubben i mer enn et tiår. Han vil ta et steg tilbake fra den rollen, og Billy Hogan vil ta mer og mer ansvar, forteller Kennedy.

Han er stolt av Billy Hogan, som skal ta over de arbeidsoppgavene.

– Billy er en vi er spesielt stolt av her på Red Sox-kontoret, han vokste opp i organisasjonen vår, sier han.

Han ble videre spurt om hvorfor FSG nå vil selge klubben.

– Store selskaper vokser med å tilføre verdi til virksomheten sin. En måte å øke verdien på, er at du fra tid til annen må selge eiendeler, eller få inn investorer. Om det betyr at Liverpool kommer til å selge Liverpool? Jeg vet ikke. Det er John Henry, Tom Werner og Mike Gordons jobb å drive Fenway Sports Group på en ansvarlig måte, og de følte at dette var et ideelt tidspunkt for å utforske muligheter for investering i klubben.

Kennedy sier videre at det potensielle salget av Liverpool ikke var knyttet til FSG sin interesse i kjøp av et NBA-lag.