Utelukker bud på Liverpool FC

FSG-partner Gerry Cardinale er ikke interessert i å kjøpe Liverpool FC.

Gerry Cardinales RedBird Capital kjøpte i fjor elleve prosent av aksjene i Fenway Sports Group da John W. Henry og co var på jakt etter frisk kapital for å stabilisere skuta etter koronapandemien. Den avtalen var verdt 750 millioner dollar. 

RedBird Capital kjøpte ingen direkte aksjer i Liverpool og har heller ikke en plass rundt bordet i klubbens styrerom, men i forbindelse med nyheten ble det likevel lansert teorier om at Cardinale posisjonerte seg mot et fremtidig oppkjøp av klubben. 

Etter at det nylig ble kjent at FSG er åpne for å selge Liverpool FC, har Cardinale fått spørsmål om han er i gruppen interessenter. Det kunne han blankt avvise, ifølge Liverpool Echo, som viser til uttalelser forretningsmannen ga til The Australian. 

Kjøpte AC Milan

Det finnes ingen beviser på at Cardinale noen gang har vært interessert i å kjøpe Liverpool, og selv om han uttaler at klubben er veldig attraktiv, vil det uansett være uaktuelt all den tid RedBird Capital tidligere i år kjøpte AC Milan for over én milliard pund. 

Firmaet eier fra før den franske klubben Toulouse, men vil ikke kunne eie to klubber som spiller i Champions League. Da de kjøpte seg inn i FSG ble det spekulert i om det var et lite forvarsel om at de ønsket å kjøpe en større europeisk klubb. Det viste seg å være tilfelle - men Liverpool var altså ikke klubben. 

Når det gjelder FSGs mulige salg av Liverpool FC, er siste nytt at amerikanerne foreløpig kun sonderer markedet.

– Vi undersøker mulighetene for et salg, men det haster ikke. Det er ingen tidsramme for oss, sa styreleder Tom Werner til Boston Globe forrige uke.

– Så vidt meg bekjent er det «business as usual». Et utfall kan være at vi fortsetter å forvalte klubben en god stund til, sa Werner.

I denne artikkelen kan du lese mer om bakgrunnen for FSGs avgjørelse, og om hvem som kan være aktuelle for å kjøpe klubben.