Aktør skal ha ønsket å kjøpe Liverpool allerede før jul

Tidsperspektivet var urealistisk, men ting kan skje raskt i forbindelse med et mulig oppkjøp.

David Lynch skriver i denne ukens spalte for liverpool.no om de store omveltningene som skjer i Liverpool for øyeblikkene. Den kanskje største saken er at Fenway Sports Group har åpnet for å selge klubben. 

En slik prosess kan ta tid, men det kan også gå veldig fort, og kilder Lynch har snakket med antyder at vi i dette tilfellet kan se nye eiere på banen relativt raskt. 

«En kilde hevdet nylig at en aktør som ønsket å kjøpe klubben håpet å få landet en avtale allerede før jul, for så å finne ut at det var et urealistisk tidsperspektiv», skriver Lynch.

«Det illustrerer likevel et poeng om at potensielle kjøpere ønsker å handle raskt, og at Liverpool innen kort tid kan havne i nye hender», legger han til.

Konkurranse om kjøperne

Det er bankene Goldman Sachs og Morgan Stanley som har fått ansvaret med å undersøke salg av Liverpool FC, og det mest realistiske virke å være at FSG eventuelt selger klubben til noen av sine landsmenn. 

Det faktum at Glazer-familien har lagt Manchester United ut for salg like etter at nyheten om FSG sprakk, gjør nok prosessen noe mer komplisert. Da kan det nemlig bli kamp om de potensielle kjøperne. 

Liverpool FC verdsettes for et sted mellom 3,5 og 4 milliarder pund. FSG kjøpte klubben for 300 millioner pund i 2010 – og har gjort kraftige oppgraderinger med Anfield og nytt treningsanlegg.