Oppsigelsene sprer usikkerhet og bekymring - men det kan være del av en ny strategi

David Lynch skriver i ukens spalte at de store endringene vi er vitne til i Liverpool FC med rette skaper bekymring - men det kan også være en bevisst strategi fra FSG som er bakteppet.

Da de skulle dele nyheten om Julian Wards nært forestående avskjed med klubben, var Liverpool veldig opptatt av å få frem at avgjørelsen er ene og alene sportsdirektøren sin. De beskrev Wards avgjørelse som overraskende og skuffende, og antydet at de hadde forsøkt å få ham til å endre mening. 

Men faktum forblir det samme - seks måneder etter at Michael Edwards forlot jobben, har hans arvtaker nå kunngjort ønsket om å gjøre det samme.

BAKGRUNN: To direktører har sagt opp jobben i Liverpool FC

Det er grunn til å være mistenksom

Håpet er at man kan unngå å ta for stor skade av dette sjokket på kort tid, mye takket være strukturen Edwards bygde i løpet av ti år i klubben. 

Selv om sportsdirektøren har stor innflytelse i Liverpool, er rekrutteringsstrategien bygd på en gruppe førsteklasses ansatte som jobber tett sammen. Slik var tilfellet også under Edwards sin ledelse - dette er ikke noe diktatur der én mann tar alle avgjørelsene på egen hånd.

Klubben er også trygg på at Ward, som har vært i klubben i så lang tid, vil gjøre en samvittighetsfull jobb i perioden frem til hans avgang. De vil også være trygge på at han ikke forlater Kirkby med et ønske om å dra til en rival i nærmeste fremtid.

Samtidig kan timingen på avgjørelsen skape grunn til bekymring for supporterne, selv om det blir hevdet at Ward bare har et ønske om å ta en pause fra fotballen. Det er lett å forstå at noen vil ha en pause fra det som er en jobb med mye press, men ikke når de takket ja til jobben et halvt år tidligere.

Grunn til å være mistenksom er det i alle fall når nyheten om at også research-direktør Ian Graham kommer til å forlate klubben ved sesongslutt. 

Ny tilnærming - eller en mindre attraktiv arbeidsplass? 

Er dette et tilfelle av at Liverpool plutselig går bort fra den analytiske tilnærmingen som har gitt dem så mye suksess? 

BORTE: Klubblege Jim Moxon forlot klubben i sommer.

BORTE: Klubblege Jim Moxon forlot klubben i sommer.

Eller er det, sett i lys av at avgangen til klubblege Jim Moxon av kilder blir hevdet å være ufrivillig, slik at Kirkby ikke lenger er den samme gode arbeidsplassen som den pleide å være?

Uansett har klubben til gode å erstatte Moxon, og sannsynligvis vil også rollene som sportsdirektør og research-direktør være ledige en stund i det som er en periode med mye forandringer. 

Det har blitt rapportert at Fenway Sports Group nå vurderer hvorvidt den nåværende rekrutteringsmodellen er den rette for femtiden, og slik jeg forstår det vil de gi mer kontroll til Jürgen Klopp i nærmeste fremtid. 

Men sannheten er at de ikke har særlig press på seg når det kommer til å bestemme seg for en ny strategi. En kilde hevdet nylig at en aktør som ønsket å kjøpe klubben håpet å få landet en avtale allerede før jul, for så å finne ut at det var urealistisk.

Det illustrerer likevel et poeng om at potensielle kjøpere ønsker å handle raskt, og at Liverpool innen kort tid kan havne i nye hender.

Blanke ark

Hvis det er noe positivt å ta med seg fra den hyppige utskiftningen av ansatte, er det at nye eiere vil ha muligheten til å starte med blanke ark når de skal implementere sin ønskede modell.

Men skulle ikke situasjonen løse seg raskt, vil enda mer usikkerhet spre seg i en sesong der vi har hatt mye av det fra før.