– Jeg tror ikke det er noen lag i verden som kan måle seg med lagfølelsen vi har

Kostas Tsimikas kunne ikke hatt det bedre - som venstreback i Jürgen Klopps lag, i Liverpool by og med lagkameratene i LFC.

Kostas Tsimikas har etter et par sesonger spilt seg varm i Liverpool-trøya, og «the greek scouser» har blitt en populær mann på Anfield. I et intervju med The Athletic sier han at det å spille i Liverpool er en drøm han aldri trodde var oppnåelig, og at det er det mest utfordrende han har gjort så langt i karrieren. 

26-åringen mener at posisjonen han selv har, back, er den som kanskje krever aller mest i Jürgen Klopps Liverpool. 

– Det er veldig krevende fordi han ønsker at du angriper og forsvarer deg med like mye kraft. Du må gå frem i banen og skape sjanser, men du må også ha samme fokus og vilje til å komme deg tilbake og forsvare hvert eneste angrep fra motstanderen, sier han.

– Det er den mest krevende posisjonen i et Klopp-lag. Men det er også veldig spennende fordi du alltid er involvert i kampene, så jeg trives veldig godt. Jeg elsker både å angripe og forsvare meg og forsøker å gjøre begge deler med samme intensitet, legger han til.

Kamp om plassen

Tsimikas hadde ikke en lett start på Liverpool-karrieren. Skader og covid førte til en ikke veldig minneverdig første sesong, men i fjor viste han hva han er god for, og den trenden har fortsatt denne sesongen. 

– Jeg trengte tid i starten for å lære hvordan laget spilte og hvordan Andy og Trent beveget seg på banen, når de angrep og når de holdt igjen. Nå føler jeg at jeg spiller på et høyt nivå, sier han.

– Når en som Jürgen Klopp har troen på deg og stoler på deg, vil du bare yte enda mer. 

Grekeren har nå blitt så god at han er som en ren konkurrent til Andy Robertson å anse, men med kampprogrammet Liverpool har i vente blir det nok godt med spilletid på begge to. 

– Vi har et veldig godt forhold. Vi lærer av hverandre. Begge ønsker å spille så mange kamper som mulig, men det er manageren som bestemmer hvem som er riktig valg til hver kamp. Sånn er det. Laget kommer alltid først og det viktigste er å vinne, sier han.

Gode vennskap

Tsimikas er en populær mann i Liverpool-garderoben som virker å komme godt overens med de fleste, men det er et par spillere han har et ekstra sterkt vennskap med. Mohamed Salah er den ene og Harvey Elliott er den andre. Tsimikas og Elliott ferierte sammen på Maldivene i VM-pausen.

– Mo har vært i Hellas noen ganger og vi har møttes der. Vi trives godt i hverandres selskap og han er et av de beste menneskene jeg har møtt i fotballen, sier han. 

– Jeg liker godt å tilbringe tid med Harvey også. Faren hans, Scott, er en utrolig fyr, og det er derfor Harvey er som han er. Han har en flott familie bak seg, sier Tsimikas.

– Det å være del av dette laget er som å være del av en stor familie. Alle er venner og støtter opp om hverandre. Jeg tror ikke det er noen lag i verden som kan måle seg med lagfølelsen vi har.

Venstrebacken legger ikke skjul på at han har store drømmer for fremtiden, og at suksessen forrige sesong ga mersmak.

– Det beste minnet i min fotballkarriere så langt var FA-cupfinalen. Det var det første straffesparket jeg hadde skutt i mitt liv, og det sørget for at vi vant trofeet. Takk Gud for at jeg scoret og at vi kunne vinne FA-cupen for alle scouserne. Når du får smaken på noe sånt blir du bare enda mer sulten på mer suksess. Du vil oppleve det igjen, sier Tsimikas.