– Vi kan fremdeles vinne mye denne sesongen

Neste uke begynner alvoret igjen for Kostas Tsimikas og Liverpool.

– Den kampen er veldig viktig for oss, og vi må være hundre prosent klare. Vi møter en veldig god motstander, så det blir en vanskelig utfordring. Men det blir ikke lett for dem heller, så det burde bli en bra kamp, sier Kostas Tsmikas til liverpoolfc.com.

Om åtte dager begynner alvoret igjen for Liverpool, og det er ikke hvem som helst som er motstander i den første tellende kampen etter vinterpausen. 22. desember venter Manchester City på Etihad i ligacupens fjerde runde, og Liverpool møter det som trolig er favoritten til å vinne turneringen når de røde selv skal forsøke å forsvare tittelen fra forrige sesong.

– Vi kan fremdeles vinne mye denne sesongen. Vi er med i alle turneringer. Forrige sesong lå vi 14 poeng bak Manchester City, men vi beholdt troen, så hvorfor skal vi ikke kunne klare det nå? Vi er på samme sted som forrige sesong, og da vant vi to cuper, kom til Champions League-finalen og ble nummer to i ligaen. Hvis vi tror på det så kan vi oppnå mye, sier han.

Pausen kan gi ny giv

Grekeren er en av mange i Liverpool-troppen som har hatt fri under deler av VM i Qatar, og som nå er på plass i Dubai på treningsleir for å lade opp til del to av klubbsesongen. Fredag venter AC Milan i treningskamp før turen går hjem til England. 

Tsimikas sier laget føler de har litt å bevise etter en høstsesong der det gikk opp og ned. 

– Det var frustrerende å gi bort poeng i så mange kamper, men nå er alle her for å gi alt, sier han.

Selv har han ladet batteriene på ferie i varmere strøk. Blant annet har han tilbrakt litt tid sammen med Harvey Elliott. 

– Vi snakker ikke så mye om fotball sammen. Vi er gode venner, og det er veldig hyggelig å tilbringe tid sammen, sier Tsimikas.

Venstrebacken er en av de som bidrar til å skape god stemning i spillertroppen, og han har alltid et smil på lur. 

– Det er min karakter og personlighet. Jeg prøver alltid å sørge for å få folk til å smile og å ha det fint når de er rundt meg. 

Tsimikas spilte andre omgang i kampen mot Lyon på søndag og kan være aktuell fra start i fredagens kamp mot AC Milan.