– Jeg ville virkelig assistere ham

Kostas Tsimikas leverte sin femte målgivende denne sesongen da han traff hodet til Darwin Nunez.

Kostas Tsimikas, eller The Greek Scouse, er inne i sin tredje sesong i rød drakt , men det er ikke før denne sesongen at venstrebacken har fått nyte stor tillit. I går kveld ble Andy Robertson plassert på benken, til fordel for 26-åringen. Det er godt mulig at skotten var sliten etter City-kampen, men i de to foregående sesongene hadde han nok sannsynligvis startet uansett.

For tallene er klare: Tsimikas spilte 15 Premier League-kamper totalt i sine to første sesonger - nå står han allerede med ni. Det hjelper også på at grekeren alltid gir 100% innsats, og nå leverer han også målpoeng i fleng.

– Jeg jobber hardt med innleggene mine hver dag, så jeg er glad det gikk slik i kveld. Det var et bra øyeblikk for meg, spesielt siden det var til Darwin (Nunez), som jeg virkelig ønsket å assistere, sa han til liverpoolfc.com etter kampen.

TETT KAMP?: Kostas Tsimikas har nok aldri vært nærmere Andy Robertsons startplass enn akkurat nå.

TETT KAMP?: Kostas Tsimikas har nok aldri vært nærmere Andy Robertsons startplass enn akkurat nå.

En målmaskin

I innledningen av denne sesongen har Tsimikas vært involvert i 12 kamper, eller 609 minutter for å være eksakt. Det tilsier en målgivende per 122 minutt. Alle mål, eller målgivende, er ikke like viktige, men gårsdagens til Nunez endte til slutt opp med å bli matchavgjørende.

– Jeg er veldig, veldig glad for ham, for jeg vet hvor mye han ville score. Han skulle selvfølgelig ønsket seg enda flere mål, men forhåpentligvis opprettholder han energien og målteften til de neste kampene, sa Tsimikas om gårsdagens spydspiss.

Grekeren beskriver Nunez som en målmaskin, som bare mangler en ting for å være en av de aller beste.

– Han trenger selvtillit, og det kommer, og så håper jeg han kan score flere mål for laget slik at vi vinner kamper. Han er en veldig viktig spiller for oss, for han kan score med venstrefoten, høyrefoten og med hodet.  

I FORM: Darwin Nunez høster skryt fra sin venstreback etter en solid forestilling mot West Ham.

I FORM: Darwin Nunez høster skryt fra sin venstreback etter en solid forestilling mot West Ham.

Hardt arbeid kan få flokene løs

Denne sesongen har vært preget av unødvendige balltap, svake defensive prestasjoner og mye poengtap for Liverpool. Tsimikas er en del av et rødt forsvar som har slitt en god del, men skuten har snudd litt den siste uken. Nå ser 26-åringen mot Nottingham Forest på lørdag.

– I slutten var det veldig, veldig vanskelig fordi de presset oss hardt en periode. Det viktigste var å ta tre poeng, og vi spilte for det. Vi vant og nå ser vi fremover.

For det er ingen tvil om at noe har skjedd med troppen, selv om alle knappene ikke er på plass riktig enda. Ifølge Tsimikas jobbes det ekstremt hardt på treningsfeltet for å få sesongen på rett kjøl igjen.

– Jeg tror vi er i god form nå. Vi vil slå tilbake, og vinner mer. Det er det viktigste akkurat nå. Vi må se på hver kamp en ulik måte slik at vi kan vinne dem og oppnå det vi ønsker, avsluttet han. 

Liverpool, Tsimikas og Nunez møter Nottingham Forest på lørdag kl. 13.30. Kampen sendes på V Sport PL og Viaplay.