Interesse også fra Tyskland og USA: Investorer fra Saudi-Arabia og Qatar skal ha gått sammen om å legge inn bud på Liverpool FC

Flere aktører kjemper om å bli Liverpools neste eiere - blant dem et konsortium fra Saudi-Arabia og Qatar.

Forholdet mellom Saudi-Arabia og Qatar er på bedringens vei etter at det var svært kjølig i noen år, og nå kommer en nyhet som tyder på at båndene er tettere enn på lenge. Liverpool.no-spaltist David Lynch skriver i en artikkel for Sporting News at investorer fra de to Gulf-statene nå har dannet et konsortium som ønsker å kjøpe Liverpool FC. 

«De forbereder et innledende bud i området rundt 3,2 milliarder pund, og deres rikdom fører dem i en ledende posisjon i kampen om å ta over på Anfield», skriver Lynch.

Han legger til at de involverte partene beskrives som private investorer, men det finnes sterke bånd til de to statene. De tror likevel de vil bli godkjent som eiere i Premier League, slik Saudi Public Investment Fund ble i fjor da de gjorde Newcastle til verdens rikeste fotballklubb.

Interesse fra Tyskland og USA

Denne uken skrev den John W. Henry-eide avisen Boston Globe at FSG nå er mer åpne for å ønske medeiere velkommen i Liverpool FC enn å selge hele klubben. Lynch skriver imidlertid at kilder tett på situasjonen sier at de fremdeles ønsker å gjennomføre et fullt salg. 

Og interessen skal være til stede fra flere hold. Lynch skriver at investorene fra Saudi-Arabia og Qatar vil få konkurranse blant annet fra Tyskland. 

En gruppe tyske investorer skal være lenger fremme i prosessen med å legge et bud på FSG sitt bort, og et konsortium fra USA skal også ha meldt sin interesse.

«FSG ønsker å høre fra flere budgivere når de vil maksimere utbyttet på de 300 millionene pund de betalte for klubben i 2010». 

Dersom Liverpool selges for 3,2 milliarder pund vil de bli den dyreste klubben i Premier League-historien, men summen kan bli overgått dersom Glazer-familien får til sitt ønskede salg av Manchester United.