Vant for tredje gang på rad

Liverpools supportere har stemt frem Mohamed Salah som årets spiller i 2022.

Det er vanskelig å finne nye adjektiver som beskriver hva Mohamed Salah har fått til i Liverpool-trøyen, men supporterne vet å ta vare på den egyptiske stjernespilleren.

I ettermiddag ble han kåret til «Liverpool Fans' Footballer of the Year» for kalenderåret 2022. 30-åringen vant den samme prisen i 2020 og 2021.

Salah knuste sine medspillere, og stod med 76% av stemmene når avstemningen ble stengt.

Luis Diaz tok en andreplass med 6% av stemmene. Thiago fikk 3% og legger seg inn på listen bak colombianeren.

Det er Liverpool Echo som har ansvaret for kåringen.

I GODT HUMØR: Mohamed Salah virker å være i knallform før den andre halvdelen av sesongen sparkes i gang torsdag.

I GODT HUMØR: Mohamed Salah virker å være i knallform før den andre halvdelen av sesongen sparkes i gang torsdag.

Et nesten-år for Salah

I løpet av kalenderåret 2022 har Mohamed Salah scoret 22 mål for de røde, selv om han hadde en skikkelig formdupp etter finaletapet i Afrikamesterskapet tidlig på året. Kantspilleren var også sterkt delaktig i at Liverpool kom veldig nærme en kvadrupel i slutten av forrige sesong.

Det betyr likevel ikke at 30-åringen gikk tomhendt. Det ble seire i FA Cupen og ligacupen, og i sommer ble det også edelt metall i Community Shield.

Salah delte toppscorertittelen i Premier League med Heung-min Son. Duoen endte på 23 mål hver. Han endte også opp med å levere flest målgivende pasninger, med 13 stykker.

For Salah blir nok 2022 likevel sett på som et nesten-år. Han tapte finalen i Afrikamesterskapet med Egypt, og røk ut av VM-kvalifiseringen i siste liten et par måneder etter. Det endte også opp med sure tap mot Manchester City i ligaen og Real Madrid i Champions League.

Egypteren endte på en femteplass i 2022s utgave av Ballon d'Or.