VMs beste keeper blir nok ikke å se på Boxing Day

Emi Martinez og Argentina er i skrivende stund på vei til hjemlandet for å feire seieren. Det er dårlig nytt for Aston Villa.

Det nærmer seg Premier League-start igjen for Liverpool, og i de rødes første ligaoppgjør etter VM-pausen er det Unai Emerys Aston Villa som venter på Boxing Day.

Birmingham-klubben har slitt denne sesongen, og i høst fikk Steven Gerrard beskjeden om at han var ferdig som trener.

Spanske Emery tok over for Liverpool-legenden, og det resulterte i to seire i ligaen, mot Brighton og Manchester United, før VM-pausen startet i midten av november.

Det er dermed ingen lett motstander som venter Jürgen Klopp og spillerne om en liten uke, men resultatet i VM-finalen i går kan gjøre den litt mer overkommelig.

Villas keeper, Emi Martinez, er nemlig på vei til Argentina for å feire seieren i mesterskapet, og han forventes ikke å være tilbake til kampen mot Liverpool. Erstatteren hans er ikke i samme klasse.

Martinez er en spesiell karakter i Premier League og for landslaget. Det viste han også etter at finaleseieren var et faktum søndag kveld.

Nedadgående kurve

Ifølge Transfermarkt vil Emerys alternativer, om argentineren ikke er tilbake til oppgjøret, være Robin Olsen eller Jed Steer. Førstnevnte har vært Villas andrekeeper i høst.

Svensken imponerte stort for København tilbake i 2018, men han har siden vist lite til hva som fikk Roma til å bla opp 9 millioner euro for ham den gangen.

Keeperen fikk et år i den italienske hovedstaden før det ble utlån til Cagliari, Everton og Sheffield United. Villa lånte også keeperen i vintervinduet forrige sesong før Gerrard hentet ham permanent i sommer.

Olsen står med to kamper for Aston Villa i høst. Den første kampen endte med et 0-4 tap mot Newcastle, før han igjen slapp inn fire mål i 2-4 tapet mot Manchester United i ligacupen.