Videre til kvartfinalen i sitt første VM

Virgil van Dijk har guidet Nederland til kvartfinalen i VM.

Nederland - USA 3-1 (2-0): Det ble ikke veldig spennende da Nederland kontrollerte inn avansementet til kvartfinalen på bekostning av Nord-Amerikas eneste representant i sluttspillet, USA. Amerikanerne skapte noen få minutter med spenning da de reduserte fra 2-0 til 2-1 etter 76 minutter, men fem minutter senere punkterte Denzel Dumfries kampen for hollenderne.

Det betyr at landslagskapten Virgil van Dijk er klar for kvartfinalen i sitt aller første VM. Der venter Argentina eller Australia, som skal gjøre opp om kvartfinalebilletten lørdag kveld.

Den 31 år gamle midtstopperen gjorde en trygg og god kamp i hjertet av Louis van Gaals fembackslinje. Van Dijk ble satt på få prøver, og baklengsmålet var en drømmeavslutning av de sjeldne som det nesten var umulig å forsvare seg mot.

Mål nummer en og to kom før pause etter fine angrep avsluttet av Memphis Depay og Daley Blind. Haji Wright scoret USAs mål, før nevnte Dumfries kronet en flott kamp som vingback med 3-1-målet.

Nederland er et av få lag som fremdeles er ubeseiret i mesterskapet, og van Dijk kan skryte av å være en av veldig få som aldri har vært med på å tape en VM-kamp. Nå er de oransje bare to kamper unna finalen.