Visste ingenting om skaden da han kom til klubben

Calvin Ramsay er blitt varm i trøya etter en frustrerende start på Liverpool-karrieren.

Calvin Ramsay har endelig begynt å finne varmen som Liverpool-spiller, etter en start som ikke gikk helt etter planen. De første månedene på Merseyside ble nemlig preget av en skade som kom overraskende på både klubben og spilleren selv.

– Jeg ante ikke at jeg hadde en skade da jeg signerte, sier Ramsay i et intervju med Liverpool Echo i forbindelse med treningsleiren i Dubai.

– Jeg følte meg helt fin da jeg dro på ferie. Så dro jeg for å signere for Liverpool, og da fant de skaden i forbindelse med den medisinske sjekken. Det var frustrerende, men jeg måtte bare akseptere det og komme meg videre. Jeg jobbet hardt på styrkerommet for å være klar til å vise hva jeg er god for da jeg ble klar igjen, sier Ramsay.

Nå har Ramsay fått over to måneder med full trening etter ryggskaden, og han er en av flere som benytter vinterpausen til å vise seg frem for Jürgen Klopp.

Ingen direkte konkurrent

19-åringen fikk sin debut for førstelaget som innbytter hjemme mot Napoli i starten av november, og spilte hele kampen mot Derby i ligacupen uken etterpå. Han sier at han har funnet seg godt til rette i klubben.

– Så langt har det gått veldig bra. Jeg kom ned sammen med kjæresten og har trivdes godt. Vi er i ferd med å finne oss veldig godt til rette, sier han.

Høyrebacken som ble hentet fra Aberdeen for 4,2 millioner pund i sommer virker å være klar over at det ikke blir lett å vippe Trent Alexander-Arnold ned fra tronen som klubbens førstevalg. Og det virker heller ikke å være prioriteringen.

I stedet ønsker skotten å lære av scouseren, i tillegg til sin landsmann på motsatt back, Andy Robertson.

– Han har vært veldig hjelpsom så langt. Han kommer med et par stikk, men hjelper meg også der han kan. Som skotte vil han vite hvordan det var for meg å slå gjennom som unggutt, så jeg setter pris på de tipsene han kommer med, sier Ramsay.

– Jeg forsøker å se på Andy og Trent og lære ting som kan gjøre meg til en bedre spiller, legger han til.

Fredag kan unggutten bli å se i aksjon igjen når Liverpool møter AC Milan til treningskamp.