– Siden jeg gikk skadet og mistet hele sommeren blir dette min pre-season

Calvin Ramsay trekker frem Andy Robertson som en stor hjelp i den første tiden sin i klubben.

Like før VM-pausen fikk vi endelig se Calvin Ramsay, som var et sommerkjøp fra Aberdeen i skotsk fotball. 19-åringen ble Aberdeens dyreste salg noen gang da Liverpool kjøpte ham for at han skulle være backup for Trent Alexander-Arnold å høyrebacken.

Det måtte vi vente lenge på, ettersom den medisinske sjekken viste en skade som på det tidspunktet var ukjent for alle, inkludert spilleren selv.

– Skaden var veldig frustrerende, for jeg hadde akkurat signert for klubben. Jeg ønsket å komme inn, komme i gang med arbeidet, trene og spille. Men jeg fant ut på den medisinske sjekken at jeg hadde et stressbrudd i ryggen, og det var ikke gode nyheter, sier Ramsay i et intervju med Liverpoolfc.com fra klubbens treningsleir.

– Jeg var ute i noen måneder med det, men jobbet hardt i styrkerommet hver dag for å komme tilbake så raskt som mulig. Nå som jeg er tilbake på trening, nyter jeg det bare. Forhåpentligvis kan jeg få spilt noen minutter.

Får endelig sin pre-season

Mens lagkameratene trente og spilte i Thailand, Singapore og Østerrike i sommer, måtte Ramsay trene alternativt. Det tok lang tid før han var tilbake og fikk trent skikkelig med lagkameratene.

Nå ser han på denne treningsleiren som sin pre-season, og mulighet til å komme i toppform.

– Det har vært bra. Jeg kom for noen dager siden, og har vært i trening. Det har vært varmt, men bra. Jeg tror disse 12-13 dagene vil være bra for alle guttene, slik at vi kan komme i form etter at vi har hatt en pause. Spesielt for meg, som mistet pre-season.

– For meg blir dette som min pre-season, så jeg nyter det, og det gode været, sier han.

LANDSLAGSSPILLER: I november debuterte Calvin Ramsay for det skotske A-landslaget.

LANDSLAGSSPILLER: I november debuterte Calvin Ramsay for det skotske A-landslaget.

– Jeg vil bare prøve å få ut det beste av meg selv, trene hardt hver dag, og prøve å imponere. Det er det viktigste, å imponere managere. Det er noen treningskamper også, mot Lyon og AC Milan, så dersom jeg kan få noen minutter der er det veldig bra for formen min, slik at jeg blir klar for å komme godt i gang med andre halvdel av sesongen.

Fikk endelig debuten

Ramsay debuterte som innbytter i seieren mot Napoli i siste gruppespillskamp i starten av november.

– Det var et fantastisk øyeblikk, og det alle unggutter ønsker å oppleve. Å få spille i Champions League, og på det høyeste mulige nivået. Jeg er bare glad for å ha debutert. At familien min var der gjorde det også spesielt, så det er jeg fornøyd med, sier han.

Han har også spilt i ligacupen, og var med da de røde tok seg videre på bekostning av Derby. Nå er Premier League-debuten målet.

– Forhåpentligvis. Det er målet nå. Jeg må bare jobbe hardt. Dette er en god sjanse for å vise hva jeg kan, så forhåpentligvis kan jeg få debuten min i ligaen også.

Like før VM-pausen fikk han sin landslagsdebut i en privatlandskamp mot Tyrkia

– Det var jeg glad for. Jeg har vokst opp i Skottland, og pleide å dra til noen av kampene da jeg var yngre, så det at jeg fikk være på banen og spille med spillerne, var en ny drøm som gikk i oppfyllelse. Familien min kom også hele veien på fly for den kampen også. De går ikke glipp av noen kamper! Men at jeg skulle komme inn til pause forventet jeg ikke. Jeg tenkte kanskje jeg kunne få 10 minutter på slutten, men jeg satte pris på det og forhåpentligvis har jeg mange flere i vente.

En god læremester i Robertson

Andy Robertson er venstreback, og har vært Liverpool-spiller siden 2017. Han er også skottenes landslagskaptein. Råd fra ham har kommet godt med.

– Robertson har vært strålende. Han er åpenbart fra Skottland han også, og helt siden jeg kom hit har han gitt meg råd og små tips om hvordan jeg skal forbedre meg, og hvordan manageren ønsker at vi skal spille. Jeg prøver å ta med meg alt,. Forhåpentligvis vil han fortsette å gi meg små råd.

Liverpool spiller sin første treningskamp i Dubai mot Lyon på søndag. Den kampen har avspark kl. 15.00, og vises på LFCTV.