– Greit, vi vant 2-0, men det var helt klart en ulovlig takling

Jürgen Klopp var godt fornøyd med en fortjent seier over Leicester, men som den perfeksjonisten han er fant tyskeren også ting å sette fingeren på.

Med seieren over Leicester ble Manchester Citys forsprang redusert til ni poeng, og Liverpool har også en hengekamp mot Leeds. Jürgen Klopp følte likevel det var ting som hans lag kunne ha gjort bedre mot Brendan Rodgers sitt lag. 

– Jeg er glad for at vi vinner 2-0. Jeg kommer aldri til å ta noe slikt for gitt. Jeg så mye god fotball, men det var perioder der jeg hadde ønsket at vi hadde kontrollert kampen litt bedre. Vi lot Leicester få ha ballen litt for mye. Det førte ikke til noen store sjanser, men det kostet oss energi som vi kunne ha brukt fremover på banen isteden. Men vi gjorde to flotte mål, og kunne ha scoret flere. Vi fortjente å vinne kampen, og det er jeg glad for, sa Liverpool-manageren under pressekonferansen etter kampen.

Knallsterk debut av Diaz

Klopp hadde også grunn til å smile over Premier League-debuten til Luis Diaz. Colombianeren så ut som han hadde spilt sammen med sine nye lagkamerater i årevis.

– Han imponerte på trening, så vi tenkte vi skulle gi ham en sjanse fra start. Vi så ham gjøre ting for Porto som vi ønsker han skal gjøre for oss også. Han virker som en smart fotballspiller, som tydeligvis har sett Liverpool mye. 

– Vi forer ikke nye spillere med for mye informasjon den første uken ved å fortelle dem alt vi ønsker at de skal gjøre. Vi må bare se hvordan de finner seg til rette. Vi har studert Luis, og han så ut som en Liverpool-spiller. Han fikk noen minutter mot Cardiff, og nå lå alt til rette for hans første kamp fra start, for Sadio kom ikke hjem før i går kveld, og er trolig fortsatt i sengen. I tillegg hadde Mo spilt 120 minutter fire ganger, så det var åpenbart at vi ikke kunne starte med ham. Så alt lå til rette for at Luis skulle få sin debut, og han så ut til å nyte den.

Ni poeng opp til City

Klopp ønsket ikke å fokusere så mye på avstanden opp til Manchester City etter seieren, men forspranget til de lyseblå ble i alle fall redusert til ni poeng.

– Jeg er ikke sikker på om vi er i posisjon til å få de på tå hev, om jeg skal være ærlig. Det er ikke så viktig akkurat nå. Dersom vi ikke hadde en sjanse til å ta dem igjen, skulle vi ikke da likevel prøve å gjøre en best mulig sesong? Jeg kan ikke skjønne det. Først og fremst må vi vinne fotballkamper. Denne fotballklubben er enorm, og etter at jeg kom hit kan jeg ikke huske at folk har sagt at denne kampen har dere råd til å tape. Situasjonen er alltid den samme. Vi tar på drakta og går for seieren. Det går ikke alltid slik vi ønsker, men heldigvis har det gjort det noen ganger også. 

– Situasjonen er som den er. Det var veldig viktig for oss å vinne, men det handler ikke bare om jakten på Manchester City, men også å holde alle lagene bak oss på avstand. Det er også en viktig oppgave.

Jota scorer ofte først

For tiende gang denne sesongen gjorde Diogo Jota kampens første mål. Det er en egenskap Klopp setter stor pris på.

– Jeg elsker at vi vinner 1-0, og også at vi vinner 2-0 og 3-0. Diogo er i god scoringsform for øyeblikket, noe som er til stor hjelp. I fraværet til Mo og Sadio har han virkelig hjulpet oss mye. 

–Vi visste han var god, men jeg aner ikke hvor god han kan bli. Jeg tror ikke vi har sett ham på sitt beste ennå. Han forbedrer seg stadig.

– Snakker dere med ham, vil dere skjønne at han er en smart kar, som vil gjøre de riktige tingene og ta de neste stegene.

Salah satte ballen i kryssfestet

Mohamed Salah satt på innbytterbenken. Et sted hvor han ikke trives. Egypteren fikk spille den siste halvtimen, og kunne hatt et hat-trick med litt mer hell og dyktighet. 

– Han er en kvalitetsspiller. Den første sjansen hans, på kontringen, var utrolig. Den første bevegelsen hans var genial, forsvareren gled, og han fikk fri vei mot mål. Dessverre er ikke Kasper Schmeichel noen dårlig keeper, og han gjorde en utrolig redning. Mo ble taklet bakfra. Greit, vi vant 2-0, men det var helt klart en ulovlig takling. Jeg vet ikke hvordan en dommer vil vurdere den. 

– Deretter skjøt han i tverrliggeren fra utkanten av feltet. En utrolig situasjon. Den siste sjansen hans har jeg glemt, men Mo gjør bare slike ting.

– Han fikk rundt 35 minutter på banen. Det var hele tiden tanken å sette ham inn tidlig, slik at vi kunne få utnyttet hans egenskaper. Vi spilte mye god fotball de første 55 minuttene, så han fikk møte en sliten motstander. Da kunne Mo komme inn og gi spillet vårt en annen dimensjon. Vi var ikke langt unna å høste fruktene av dette.