– At jeg må være med i forsvarsspillet har vært det vanskeligste så langt

Luis Diaz om hvordan han har klart overgangen fra portugisisk fotball til Premier League.

Luis Diaz har fått en kanonstart på Liverpool-karrieren siden overgangen fra Porto i januar. Selv mener colombianeren at han kan prestere enda bedre når han blir mer husvarm på Merseyside.

– Den største forskjellen jeg har merket meg er hvor intense kampene er her, uttaler Diaz til Liverpools kampporogram.

– Det som har vært det vanskeligste for meg er å forstå taktikken og også at jeg må være med i forsvarsspillet. 

– Jeg har imidlertid det aspektet som en del av mitt spill, da jeg lærte dette i Porto. Men jeg skal fortsette å forbedre meg her også. 

– Jeg er veldig glad for å være i Liverpool, og for at jeg har funnet meg til rette så godt som jeg har gjort. Jeg deler garderobe med en gruppe store spillere, og også en stor manager, så dette er så absolutt en fornøyelse for meg.

– Det viktigste for meg er å hjelpe laget, og fortsette slik jeg har startet. Det handler om å jobbe hardt på trening, slik at jeg kan oppnå store ting her. Det er hva jeg ønsker mest. 

Fikk beskjed om å gjøre ting slik han var vant med å gjøre dem

Diaz ble offisielt Liverpool-spiller den 30. januar, men fikk kjenne på Anfield-følelsen før det, da han møtte Liverpool i Champions League med Porto.

– Det var så åpenbart at dette var en flott klubb med utrolige kvaliteter, så jeg forsøkte å komme hit. Manageren er utrolig. Det er den korte beskrivelsen jeg kan gi av ham i løpet av den korte tiden vi har jobbet sammen. 

– Han er veldig ydmyk og jordnær. Veldig rolig. Han sørger for at alle spillerne trives, og det er viktig for meg.

– I begynnelsen påpekte han at jeg måtte fortsette å gjøre ting slik jeg var vant med fra før. Han forsøkte å understreke at jeg hadde prestert bra før jeg kom til klubben også, og at jeg skulle fortsette på samme måte. Det handler om å glede seg over å spille fotball. Men han forsøkte selvsagt å få meg til å forstå hans taktiske planer, og han kom med instruksjoner også. 

Diaz var med på å vinne sitt første trofé før han hadde vært en måned i klubben, da han spilte på laget som slo Chelsea på straffespark-konkurranse i finalen i ligacupen. Denne våren har han mulighet til å vinne tre trofeer til med de røde.

– Vi vet vi må vinne hver eneste kamp frem til sesongslutt. Vi har ingen feilmargin å gå på. Turneringene er forskjellige, og hvert trofé er spesielt. Vi behandler hver kamp som en finale, og vet hva vi må gjøre.

– Jeg er klar til å spille til enhver tid, når det er behov for å bruke meg. Jeg håper jeg klarer å spille slik som dette i fortsettelsen også, og at ting går bra for laget. Jeg er her for å hjelpe laget.