Everton-spiss går glipp av derbyet

Everton må klare seg uten et av sine viktigste offensive kort når de besøker Anfield søndag.

Foran Evertons kamp mot Leicester, hvor Goodison-klubben sikret seg det ene poenget to minutter på overtid, avslørte Everton-manager Frank Lampard at Dominic Calvert-Lewin ikke kunne spille verken mot The Foxes eller i søndagens Merseyside-derby på Anfield. 

– Dominic kjente noe i quadriceps-muskelen på fremsiden av låret på trening. Vi foretok en scan, og han blir ute i 10-14 dager, dessverre. Dermed vil han helt sikkert gå glipp av de to neste kampene. Han kan muligens være tilbake mot Chelsea, sa Lampard foran Leicester-matchen.

Calvert-Lewin har bare gjort tre mål for Everton denne sesongen, noe som er en stor nedgang fra 16 forrige sesong.

Innbytterne bidro sterkt til ett poeng

Everton stilte med en frontrio bestående av Richarlison, Demarai Gray og Anthony Gordon mot Leicester på Goodison. De tre slet med å få samspillet til å fungere, og Everton spilte en svak førsteomgang der spesielt Gordon leverte svakt pasningsspill og ditto dødballer. Men det var Gray som ble byttet ut da Lampard satte inn Salomon Rondon drøye tjue minutter ut i andre omgang.

Lampard satte også inn Dele Alli etter 58 minutter, og den tidligere Tottenham-spilleren var med på å snu kampen for vertene. Midtbanespilleren har fortsatt ikke startet en eneste kamp under Lampards ledelse, men 26-åringen hadde sammen med Rondon en finger med i spillet da Richarlison gjorde utligningsmålet to minutter på overtid.

Uavgjortresultatet betyr at Everton nå er fire poeng foran Burnley under nedrykksstreken. Burnley spiller hjemme mot Southampton i kveld. 

Evertons lag mot Leicester: Pickford, Coleman, Mina, Godfrey, Mykolenko, Allan (Alli 58), Delph, Iwobi, Gordon, Richarlison, Gray (Rondon 66).