Premier League Hall of Fame:Ingen fra Liverpool kommer med

Premier League nesten dobler antall legender i sin Hall of Fame, men finner ikke plass til noen nye fra Liverpool.

Premier League utvider sin Hall of Fame fra 10 fotballegender til 16, men ingen fra Liverpool er å finne blant de seks tidligere spillerne som får plass denne gangen. 

De tidligere Manchester United-stjernene Paul Scholes og Peter Schmeichel får nå plass i Hall of Fame. Det gjør også den tidligere Chelsea-spissen Didier Drogba. 

Manchester City-duoen Vincent Kompany og Sergio Aguero får også plass i det gjeve selskapet, sammen med den tidligere Arsenal-spissen Ian Wright.

Patrick Vieira og Wayne Rooney var den niende og tiende som ble inkludert i Hall of Fame i mars, og antall spillere som er blitt hedret på denne måten er dermed blitt doblet i løpet de to siste månedene.

Gerrard den eneste fra Liverpool

Steven Gerrard er dermed fortsatt den eneste Liverpool-spilleren i Premier Leagues Hall of Fame, mens karer som Jamie Carragher, John Barnes, Robbie Fowler og Michael Owen er blitt oversett så langt.

Til sammenligning spilte hele seks av de 16 spillerne for Manchester United og fire for Arsenal. Chelsea og Manchester City har med to hver.

De åtte første som kom med i Hall of Fame da den ble opprettet i 2021 var foruten Gerrard: Alan Shearer, Thierry Henry, Eric Cantona, Roy Keane, Frank Lampard, Dennis Bergkamp og David Beckham.

– De spillerne som nå kommer med i Hall of Fame var alle verdensklasse-spillere som underholdt fansen og definerte ulike Premier League-æraer. Jeg gratulerer dem med å bli denne æren til del, og takker de som stemte på sine favorittspillere. Vi har nå 16 utrolige spillere i Premier League Hall of Fame, og jeg ser frem til hvem som vil slå følge med dem i årene som kommer, sier Premier Leagues daglige leder Richard Masters.