Dette er forrige spiller som klarte å score mot Liverpool før pause

Liverpool har satt ny klubbrekord.

Da Liverpool gikk til pause med 2-0-ledelse borte mot Benfica tirsdag kveld satte de samtidig en fantastisk klubbrekord. Det hadde gått 19 kamper siden forrige gang de røde slapp inn et mål før pause. 

Ifølge James Pearce i The Athletic er det en ny klubbrekord. 

Forrige gang Liverpool slapp inn et mål i første omgang var på Anfield 9. januar. Da var det Daniel Udoh som sendte Shrewsbury i en overraskende ledelse i FA-cupens tredje runde på Anfield, i en kamp Liverpool til slutt vant 4-1. 

Strålende rekke

Siden da har den defensive prestasjonen til Jürgen Klopps lag vært helt enestående, og da spesielt før pause. 

To kamper mot Arsenal i ligacupen i tillegg til kamper mot Brentford og Crystal Palace i Premier League fulgte i januar, uten at det ble baklengs før pause. 

I februar var det Cardiff, Leicester, Burnley, Inter, Norwich, Leeds og Chelsea som ikke klarte å finne veien til mål før hvilen, og heller ikke i mars og april har keeperne til Liverpool vært nødt til å hente baller ut av nettet før pause. 

Totalt strekker rekken seg til hele 19 kamper - tre i ligacupen, fire i FA-cupen, tre i Champions League og ni i ligaen. 

Det har ikke blitt så fryktelig mange baklengs etter pause heller i den aktuelle rekken. På de 19 kampene etter Shrewsbury har Liverpool kun sluppet inn seks mål. 

Gjorde justeringer

Jürgen Klopp snakket nylig om hvordan Liverpool i 2022 har forbedret seg defensivt sammenliknet med høstsesongen. Det var tema i denne ukens David Lynch-spalte på liverpool.no

– Vi måtte tilpasse vår defensive struktur etter å ha spilt uten midtstoppere store deler av forrige sesong. Måten vi forsvarer oss på er ikke så spesiell, men vi er frempå, for å si det sånn. Noen ganger åpner man opp for store rom mellom linjene. Vi måtte bli solide igjen, og det er det vi jobbet med. Vi var ikke fryktelige defensivt, men det var ikke så bra som det kunne vært fordi vi måtte tilpasse oss igjen, sa Klopp.

– Vi hadde én midtstopper som var ny og to midtstoppere som ikke spilte på evigheter. Og den nye midtstopperen hadde heller ikke spilt på en stund fordi han var skadet mot slutten av oppholdet i sin forrige klubb. Det er veldig viktig at alt fungerer sammen og at vi er godt drillet. Det var ikke dårlig forsvarsspill, bare ikke like bra som vi er vant med. Siden da har det sett bedre ut, og det har føltes bedre, sa manageren. 

Slik ser kamprekken ut: 

LFC - Arsenal 0-0 (0-0)
LFC - Brentford 3-0 (1-0)
Arsenal - LFC 0-2 (0-1)
Crystal Palace - LFC 1-3 (0-2)
LFC - Cardiff 3-1 (0-0)
LFC - Leicester 2-0 (1-0)
Burnley - LFC 0-1 (0-1)
Inter - LFC 0-2 (0-0)
LFC - Norwich 3-1 (0-0)
LFC - Leeds 6-0 (3-0)
Chelsea - LFC 0-0 (0-0)
LFC - Norwich 2-1 (2-0)
LFC - West Ham 1-0 (1-0)
LFC - Inter 0-1 (0-0)
Brighton - LFC 0-2 (0-1)
Arsenal - LFC 0-2 (0-0)
Nottingham Forest - LFC 0-1 (0-0)
LFC - Watford 2-0 (1-0)
Benfica - LFC 1-3 (0-2)