Pressekonferanse: – Vi har forlenget fordi vi føler at dette bare er starten

Vi fulgte pressekonferansen før møtet med Newcastle.

Følg pressekonferansen i videoen øverst i saken eller i livevinduet under.

Pressekonferanse

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før møtet med Newcastle i Premier League. Manageren, som signerte en kontraktsforlengelse med Liverpool i går, er på plass klokken 12!

Klopp er på plass!

Må selvsagt snakke om kontraktsforlengelsen, og hvorfor han bestemte seg nå. 

– Det var ikke nødvendig med forhandlinger. Hovedgrunnen for forrige kontrakt var at 2024 føltes som rett tidspunkt. Jeg trodde det kunne være slutten. Så tenkte jeg ikke mer på det, men av og til spør dere. Sist sa jeg at planen ikke hadde endret seg. 

Kona Ulla var med på avgjørelsen

– Vi er på en veldig god plass som familie, så det er en god avgjørelse for oss. Dette har blitt hjemmet vårt, både byen og klubben. Det gir mening å bli med videre. Så lenge Mike og de andre ønsker å ha oss her. Det gir mening å gjøre det nå, fordi det er viktig at folk tidlig får vite hva som skjer. Det er bra for overgangsvinduet. 

– Vi kan ikke garantere suksess, men kan garantere stabilitet, og det er viktig. 

Kan din kontrakt ha noe å si for Mo og Sadio sin fremtid?

– Det er et spørsmål for guttene. Forholdet mitt med begge to er flott, men det selvsagt mer å tenke på enn hvem som er manager. Det er en viktig faktor. Alt er klart. Hvis det er et positivt tegn for guttene er det flott, men jeg tror ikke det er en veldig avgjørende faktor. 

Mer om kontrakten

– Min intensjon var ikke å sende en melding til omverden. Jeg kan se at folk er fornøyd med dette, og det er jeg også. For meg er dette stedet å være. 

– Klubben har mye på gang. Vi bygger ut stadion igjen og prøver alltid å utvikle oss. Vi har et lag i sin beste alder, men tiden går og man må gjøre de små tingene for å forberede fremtiden. Det er et flott, nesten perfekt sted, å være eller å komme. Verden er i et vanskelig sted, ikke bare korona, men Ukraina og mange ting. På et mindre viktig nå har storklubber problemer både sportslig og økonomisk. 

– Vi kan bringe frem følelser, spenning og samhold med folket. Vi ønsker å være en spesiell klubb. Om 20 år kan vi se tilbake på denne tiden. Vi skaper historier. Vi kan ikke vente ti år, vi må gjøre det nå. Vi har signert kontrakten fordi dette bare er starten. Trenerapparatet tenker det samme. 

– Det finnes ingen garantier, og derfor må vi nyte reisen. Vi vet ikke om vi vinner noe, og da kommer alle til å si vi ikke har noe. Men da har vi luktet på det og kan lære av det. De siste årene har vært tøffe med korona.

– Vi må sette pris på det vi kan oppnå når vi er sammen. Andre lag er veldig gode og har sine mål, og det er gode muligheter for å komme gjennom vanskelige perioder.

Newcastle-kampen og Eddie Howe sin jobb

– De er i strålende form. Analysemøtet begynner med å se på de siste ti-tolv kampene, og det er mye grønt. De er i en god periode, og Eddie har gjort en god jobb. De signerte en av våre analytikere også!

– De hentet noen nye spillere, og denne sesongen gjorde de kloke signeringer. Det var spillere der fra før som har vokst til å bli selvsikre spillere. Små endringer kan ha stor betydning. 

– For noen år siden spilte vi mot Newcastle mellom semfinaler, og hele stadion var «on fire». Det blir vanskelig igjen, men vi må være klare. Vi vet at vi trenger resultater. 

Fått energien tilbake etter koronatiden?

– Man lærer mye om seg selv i en sånn periode, og hva man savner. Det kan være familie om man ikke får besøke hverandre. –

– Trenerteamet, med spesielt Pep Lijnders, gir energi. Alle er yngre enn meg og er fulle av energi. Det gir meg stor glede å jobbe sammen med dem. De er i starten av karrieren, men er allerede utrolig gode. Det er veldig fint å jobbe med dem og å være lederen deres. 

– Jeg har ikke slitt med energinivået. Men den dagen den ikke er der må vi kanskje stoppe. Det har aldri skjedd frem til nå. Vi er der vi vil være. Vi føler at vi er midt i noe, ikke på slutten av noe. Forhåpentligvis har vi mye glede i vente.

Blir du overrasket over laget ditt noen ganger?

– Jeg elsker hvor gode de er, men overrasket er jeg ikke. Det er ikke lett å være som de hver tredje dag, men det er mulig. Det største hinderet er ofte i hodet. Problemet er at det er kontaktsport, og mye handler om det som skjer i hodet. 

– Det er veldig mye som gjør det intenst, men selve det fysiske og utholdenheten er jeg ikke overrasket. Jeg likte Villarreal-kampen veldig godt. På tirsdag får vi se hvor gode Villarreal er, og da vil de gi alt for å slå tilbake. Men vi var ikke lette å møte i denne kampen.

Er det spillere som har sagt at deres fremtid avhenger av din?

– Ja, det har skjedd. Jeg bedømmer ikke lojalitet på slike ting. Når jeg forplikter meg gjør jeg det, men jeg har forståelse for at spillere av og til ønsker å dra. Hvis en spiller kommer i siste sekund i vinduet er det ikke mulig, men du bør prøve å finne løsninger. Vi må ha en plan for avgjørelsene. Det jobber vi med. Jeg dømmer ikke spilleres lojalitet basert på om de vil se om gresset er grønnere, det finnes andre måter å bedømme det på.

Firmino, Tsimikas, Jones

Mageproblemer holdt Tsimikas og Jones ute av Villarreal-kampen. 

– Kostas var tilbake i går, Curtis har ikke trent. 

– Det er ikke snakk om en alvorlig skade for Bobby, men det tar lenger tid enn vi hadde trodd. Han blir ikke klar til i morgen, og vi må finne ut hvordan vi kan få ham tilbake. 

Ingen nye skader. 

Det var alt

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.