Folkebørsen: Innbytterne får høye karakterer - men ingen kunne matche Klopp

Luis Diaz og Divock Origi populære på folkebørsen, men Jürgen Klopp topper alle spillerne.

Liverpool fikk til slutt en fortjent seier i Merseyside-derbyet søndag. Det satt langt inne, men innhoppene til Luis Diaz og Divock Origi fikk det til å løsne mot et ultradefensivt Everton, og drømmen om ligatittelen lever videre. 

Med en svak første omgang etterfulgt av en god andre omgang blir det litt variasjon på folkebørsen, slik det også ble på spillerbørsen til liverpool.no. For eksempel må Trent Alexander-Arnold tåle 5,26 på folkebørsen etter å ha fått 5 av vår børssetter. 

Leserne var heller ikke imponert over Sadio Mané, Diogo Jota eller Naby Keita, som alle må finne seg i å se 5-tallet på folkebørsen. 

Helten Origi ble kåret til bestemann på vår børs med karakter 9, og han får godt betalt også av leserne, med et snitt på 8,32. Diaz ligger imidlertid bittelitt høyere, med 8,39. Også Andy Robertson lå høyt, med sine 8,18. 

Ingen kan imidlertid matche manager Jürgen Klopp. Han fikk 9 på vår børs, og får et snitt på hele 8,69 hos leserne - mer enn noen av spillerne. 

Størst sprik mellom folkebørsen og spillerbørsen finner vi på karakteren til Alisson Becker, som får 7,18 på folkebørsen etter bare å ha fått 6 på spillerbørsen. Mest enighet er det rundt karakteren til Fabinho - 7 på spillerbørsen og 7,09 på folkebørsen. 

Alisson Becker

Folkebørsen 7,18 (1587 stemmer) Største sprik
Liverpool.nos vurdering 6

Får dårlig kontakt med ballen når han skal klarere utenfor egen 16-meter åtte minutter før pause. Sliter med et frispark i det 78.minutt, og bokser ballen rett i egen spiller i feltet. Leverer et dårlig utspill like etterpå. Holder et skudd på overtid, og legger seg ned Jordan Pickford-style! Får enorm respons fra tribunen på det.

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 5,26 (1584 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Tre stygge feilpasninger i åpningsminuttene. Blir fraløpt av Gordon etter 16 minutter, og er heldig som ikke får frispark mot seg. Dødballene ikke av normal klasse, og slet med avleveringene. Får gult kort når han er alt for sent inn i en takling på Gordon. Sliter defensivt i denne kampen.

Joël Matip

Folkebørsen 6,31 (1554 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Slår to feilpasninger i løpet av det første kvarteret. God når han stopper Iwobi på full fart mot mål fem minutter etter pause. Er involvert i løpeduellen der Godon roper på straffe. Slet mot kvikke Gordon. God heading som Everton får stoppet på streken etter 65 minutter.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 7,21 (1555 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Manglet litt på å nå frem til Robertsons gode frispark etter 27 minutter. Forsøker å styre en forsvarsrekke der de to til høyre for ham sliter en god del.

Andy Robertson

Folkebørsen 8,18 (1597 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Slår et meget godt frispark inn i feltet etter 27 minutter, men Virgil van Dijk når ikke helt frem. Gode spillvendinger og pasninger. Skaffer Liverpool et par hjørnespark. Scorer med en flott heading. God defensivt, og meget aktiv offensivt.

Fabinho

Folkebørsen 7,09 (1550 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Feller Gordon i farlig posisjon 25 meter fra mål etter fire minutter. Spiller vegg og er nær ved å komme gjennom etter åtte minutter. Håpløst skuddforsøk fra distanse etter 55 minutter. Går i krigen mot hardtspillende blå.

Naby Keita

Folkebørsen 5,69 (1567 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Gordon forsøker å filme seg til et straffespark mot midtbanespilleren, men heldigvis er dommer Attwell godt plassert. Førsøkte hele tiden å finne konstruktive løsninger, men lykkes ikke alltid. Har et volleyforsøk fra distanse like etter pause, men treffer ikke mål.

Thiago Alcântara

Folkebørsen 6,7 (1569 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Slet litt med å finne rytmen, og var upresis i startfasen av kampen. Blir kjempet ut av stilen av de blå. God takling når han stopper Gray seks minutter før pause. Får kjempesjanse til å gjøre 2-0 etter 84 minutter, men skuddet treffer Coleman.

Diogo Jota

Folkebørsen 5,68 (1548 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Slet med å komme inn i kampen. Coleman henger seg på Jota, som slår ut med armen i frustrasjon etter 27 minutter. Skyter like utenfor på første touch ette 31 minutter.

Mohamed Salah

Folkebørsen 6,57 (1554 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Slet med å komme forbi Mykolenko i startfasen av kampen, og ikke helt venn med ballen. Skudd høyt over to minutter før pause. Legger ballen perfekt på hodet til Robbo på 1-0. Skudd like over etter 65 minutter. Jobber godt defensivt. Nydelig frispilling av Thiago på hans kjempesjanse.

Sadio Mané

Folkebørsen 5,67 (1536 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Skyter like over etter 21 minutter. Ble frustrert og fikk gult kort etter slåsskampen like før pause.

Divock Origi

Folkebørsen 8,32 (1623 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 9 Liverpools beste

Inn for Mane etter 60 minutter. Involvert i 1-0 da han kombinerer med Salah. Heading utenfor etter 66 minutter. Har et nesten perfekt innhopp, der han avgjør kampen når han setter inn 2-0 med hodet Everton-dødaren er Liverpools bestemann.

Luis Diaz

Folkebørsen 8,39 (1603 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Inn for Keita etter 60 minutter. Lekkert nedtak etter 54 minutter, før han rykker seg fri og skaper en stor sjanse som ender i corner. Gjør Coleman svimmel med sine friske raid. Nydelig brasseassist til 2-0.

Jordan Henderson

Inn for Jota etter 82. min. La legget før 2-0.

Jürgen Klopp

Folkebørsen 8,69 (1399 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 9

Beholdt roen selv om Everton prøvde seg på alt som fantes av filming, tjuvtriks og drøying av tid i første omgang. Hans to superbytter med Diaz og Origi inn avgjør kampen til Liverpools fordel.