Jesus har lagt press på Klopps disipler

Gabriel Jesus var ingen barmhjertig samaritan, og sendte Watford nærmere avgrunnen.

Manchester City og Gabriel Jesus viste ingen nåde med nedrykkstruende Watford, og kjørte over gultrøyene fra første fløytesignal og vant 5-1 på Etihad.

Jesus gjorde Citys første mål allerede før det var passert fire minutter i det østlige Manchester, og var ikke snauere enn at han noterte seg for tre mål til. Rodri kom også på scoringslista.

City dominerte kampen så til de grader at de kunne bytte ut og hvile Kevin De Bruyne før timen var spilt.

Resultatet betyr at de lyseblå virkelig har lagt press på Liverpool foran søndagens Merseyside-derby på Anfield.

City er nå oppe i 80 poeng, noe som er fire poeng foran Liverpool med en kamp mer spilt. Brakseieren over Watford betyr også at Pep Guardiolas mannskap spiste opp mye av forspranget Liverpool hadde i målforskjellen. En målforskjell som kan bli viktig når regnskapet skal gjøres opp i mai.

City har nå en målforskjell på 80-21, altså 59 plussmål. Liverpools målforskjell før oppgjøret mot Everton lyder på 83-22, altså 61 plussmål.

City stilte med følgende mannskap: Ederson, Cancelo, Ruben Dias, Laporte (Ake 63), Zinchenko, Fernandinho, Rodri (Mahrez 71), Gabriel Jesus, De Bruyne (Gundogan 57), Sterling, Grealish.

Watford nærmer seg Championship

For Watford var dette et langt steg nærmere nedrykk. Det er fortsatt sju poeng opp til Everton over streken, men nå har The Hornets bare fem kamper å ta igjen forspranget på, og de blå har også to kamper mindre spilt.

Norwich virker også å være dømt til nedrykk, etter at de tapte 3-0 for Newcastle på hjemmebane i ettermiddag, mens Leicester og Aston Villa delte poengene i en målløs kamp på King Power Stadium.