Steven Gerrard i intervju:– Liverpool-fansen bør nyte Klopp

Scouseren mener Liverpools trener er enestående.

Mange ser det som uunngåelig at Steven Gerrard ender opp som trener for Liverpool på ett eller annet tidspunkt. 

Scouseren tok steget fra Liverpool-akademiet til Rangers med stor suksess, og dersom han lykkes i Aston Villa er ikke navnet hans å unngå i diskusjonene om hvem som bør ta over etter Jurgen Klopp. 

I et langt intervju med Gary Neville i The Overlap forklarer scouseren hvorfor han valgte å begynne akkurat i Liverpool-akademiet.

Gjøre feilene borte fra kameraer 

– Hensikten med å begynne i Liverpool-akademiet var å gjøre feilene uten å ha søkelyset på seg, og prøve å etablere min måte å spille på - hvordan jeg ønsker det skal se ut. 

– Jeg ble spurt mot slutten av tiden min i MLS om jeg ønsket å komme tilbake og fullføre trenerutdanningen min der, og om jeg ønsket å ta en samtale med Jurgen Klopp. 

Scouseren sier at klubben solgte inn sin trenerutdanning på en god måte. 

– Jeg hadde allerede en ide om at jeg ønsket å prøve meg som manager en dag. Jeg hadde en god samtale med Alex Inglethrope (akademidirektør), som sa at vi hadde de riktige folkene i Liverpool til å utvikle meg videre og lære meg sidene som er annerledes med å være manager fra å være spiller. 

– Det ledet til en samtale med Jurgen Klopp, hvor jeg spurte han hva han tenkte om tidligere spillere som blir managere. Han sa at mange spillere med gode karrierer automatisk trodde de kunne gå inn i ledelsesdelen og være en suksess. 

Selv om han vant ligatittel med Rangers og tok laget fra Glasgow tilbake til Europa mener han at steget til den skotske kjempen kom litt for tidlig.

– Han sa at nøkkelen er å begynne fra start av og å begynne med et lag utenfor søkelyset og gjøre feilene der. Han anbefalte meg å ta mitt eget lag, prøve ting, og gjøre feil. De 18 månedene ved akademiet ga meg selvtilliten til å ta jobben i Rangers. Det var nok litt tidlig, men man får en følelse når en slik klubb tar kontakt. 

SØLVTØY: Gerrard tok ligatittelen tilbake til Rangers.

SØLVTØY: Gerrard tok ligatittelen tilbake til Rangers.

Jurgen ga frihet og trygghet

På spørsmål om Klopps lederstil sier Gerrard at tyskeren lot ham arbeide på egenhånd, men at han alltid var tilgjengelig. 

– Jurgen sa til meg at han var tilgjengelig dersom jeg trengte det, men sa det var viktig at jeg bestemte hvordan jeg ville ha det. 

Selv om det kunne bli sett på som belastende å ha den store spillerlegenden i en trenerrolle i klubben, tror Gerrard aldri at Klopp så på det som noen trussel. 

– Han er så komfortabel med seg selv, og han så det nok aldri som en trussel. Han hadde et åpent sinn, og ønsket meg velkommen med åpne armer og det virket som om han gledet seg over å ha meg der. 

KOLLEGAER: Gerrard og Klopp er begge Premier League-managere.

KOLLEGAER: Gerrard og Klopp er begge Premier League-managere.

– Jeg følte meg ukomfortabel på Melwood i starten, ettersom jeg hadde vært i Amerika en stund, det føltes som jeg ikke hørte hjemme der lenger. 

– Hver gang jeg møtte Klopp følte jeg at jeg ble møtt med åpne armer og at det var ekte. Liverpool-fansen må nyte Klopp, han er «one in a million», så god er han. 

Mange tror at Gerrards plan på sikt er å ta over Liverpool. Selv sier han at han ikke har lagt noen langsiktige planer.

– Jeg har ikke en plan etter Aston Villa. Mange tror jeg har det, og at ditt og datt kommer til å skje, men min plan er å prøve å gjøre Aston Villa bedre.

– Planen min er å gjøre eierne og supporterne stolte av laget vi prøver å produsere her. Det er ikke vits å ha noen større plan enn det.