Får fortsatt vondt når han tenker tilbake på Chelsea-øyeblikket - i siste seriekamp får han muligheten til å gjøre opp for seg

Steven Gerrard får fortsatt vonde tilbakeblikk fra øyeblikket da tittelen glapp mot Chelsea. I siste serierunde er det hans Aston Villa som møter Manchester City.

Onsdag kveld tok Manchester City en ny oppskriftsmessig seier i Premier League - denne gang mot Brighton - og seiler med det videre mot ligagullet i Premier League. 

Liverpool ser heller ikke ut til å være mulig å stoppe for andre lag, men er dessverre ett fattig poeng bak sine konkurrenter fra øst.  

Det er vanskelig å se hvor blåtrøyene eventuelt skal miste poengene, men kanskje er det håp å skimte i siste serierunde. 

Gerrard siste hinder

For dersom tabellsituasjonen forblir som nå er det Steven Gerrard og hans Aston Villa som er Manchester Citys siste hinder i jakten på ligagullet. 

På papiret bør et møte med laget som ligger på 15. plass på tabellen være lett match for Pep Guardiolas mannskap, men dersom han får muligheten ønsker garantert Liverpool-legenden å stikke kjepper i rivalenes hjul. 

I et intervju med Gary Neville i Sky Sports-serien «Overlap» sier Aston Villa-manageren at han fortsatt tenker på øyeblikket da tittelen glapp i 2014. 

JUBEL: Gerrard har fått litt å juble for i Aston Villa, selv om ikke alt har gått på skinner.

JUBEL: Gerrard har fått litt å juble for i Aston Villa, selv om ikke alt har gått på skinner.

Uhelbredelig arr

– Det er åpenbart hva som er mitt verste øyeblikk i karrieren - Chelsea-øyeblikket og Crystal Palace-kampen da jeg innså at det var ferdig. Det gjør fortsatt vondt. 

– Jeg har kommet meg gjennom det, men det er et arr jeg alltid har med meg. Det er øyeblikket jeg ser tilbake på og tenker at hadde jeg bare fått det til hadde det vært bedre. Jeg tenker fortsatt på det av og til. 

Gerrard forklarer hvorfor han ikke er redd for å snakke om øyeblikket.

– Grunnen til at jeg alltid svarer som jeg gjør på det spørsmålet er at jeg ikke ønsker at folk skal tro at jeg viker unna det øyeblikket. Jeg har snublet ekstremt mange ganger i livet - på trappen, ute, vått gulv og så videre - men dessverre skjedde det på et brutalt tidspunkt for min del. 

Måtte komme seg vekk

Scouseren mener det brutale øyeblikket kan ha vært grunnen til at han søkte et nytt eventyr i MLS i stedet for å spille videre i Storbrittania. 

– Det påvirket meg mentalt i lang tid, og det føles fortsatt vondt når jeg tenker tilbake på det. Jeg trengte å komme til Amerika i noen år for å komme meg vekk fra rutinen i Liverpool og presset. Derfor ønsket jeg ikke å ta et annet steg i stedet. 

Nå er han klar på at han alltid vil være der for sine spillere i tilsvarende situasjoner. 

– Som manager er jeg der for spillerne mine uavhengig av hva problemet omhandler - det eneste som er over fotball er familien og helsen. Som manager må man vise spillerne at man er et menneske, og at de kan snakke med deg om hva de ønsker. 

Det beste rådet han har til spillere og personer som finner seg i lignende situasjoner er å snakke med dem rundt seg og ikke holde noe for seg selv. 

– I livet bør man på generelt grunnlag gjøre mer for å ha et støttenettverk rundt folk. Det viktigste er å snakke til noen og ikke holde noe på innsiden. 

Under kan det fyldige intervjuet med Gerrard ses i sin helhet.