Wolves kan bli jokeren på oppløpssiden

Wolverhampton kan komme til å møte begge de to tittelkandidatene i løpet av den siste uken av Premier League-sesongen.

Premier League har rundet siste sving. Lagene er på oppløpssiden, og innspurten er igang. Halvparten av klubbene, inkludert de to tetlagene, har seks kamper igjen å spille. Fem lag har sju kamper igjen, mens like mange har bare fem kamper igjen.

Kaster vi et blikk på kampene som gjenstår, så er det faktisk bare to kamper som ikke er datofestet. Det er Liverpools bortekamp mot Southampton, som må flyttes på grunn av FA-cupfinalen den 14. mai, og Manchester Citys bortekamp mot Wolverhampton.

Både Liverpool og Manchester City skal spille semifinaler i Champions League, mot henholdsvis Villarreal og Real Madrid, så begge de to tittelkandidatene har et hektisk kampprogram i innspurten.

Når skal kampene spilles?

For Liverpools del er det ingen ledige midtuker før uken mellom cupfinalen mot Chelsea lørdag 14. mai og siste ligarunde mot Wolverhampton på Anfield søndag 22. mai. En naturlig ny kampdato for bortekampen mot Southampton blir da tirsdag 17. eller onsdag 18. mai.

Manchester City tapte som kjent semifinalen i FA-cupen 3-2 for Liverpool, og har dermed en kamp mindre enn de røde i innspurten. Det betyr at de har to ledige midtuker til å få spilt den fortsatt ikke datofestede kampen mot Wolverhampton. Nemlig i midtuken mellom hjemmekampen mot Newcaste den 8. mai og borte kampen mot West Ham den 15. mai, eller i den siste uken av sesongen, mellom den nevnte West Ham-kampen og hjemmeoppgjøret mot Aston Villa i siste ligarunde.

For å gjøre innspurten mest mulig spennende og ikke gjøre forskjell på klubbene, vil det da være naturlig at Citys bortekamp på Molineux spilles samme kveld, eller i det minste samme midtuke, som Liverpools bortekamp mot Southampton.

Velger Premier League å sette opp Citys kamp mot Wolves uken før, vil City få en klar fordel med en hel uke fri foran siste ligarunde. En liga-avslutning som kan bli helt avgjørende for om Premier League-trofeet havner på Anfield eller Etihad.

Dersom Premier League velger å opptre mest mulig rettferdig, og sette opp både Citys og Liverpools hengekamp i midtuken før siste ligarunde, vil Wolverhampton bli en joker nærmest på målstreken. De vil da møte City på Molineux i nest siste ligarunde og Liverpool på Anfield i siste ligarunde.

SPENNENDE INNSPURT: Verken Liverpool eller Manchester City har råd til å avgi poeng i de seks siste kampene skal de bli ligamestere.

SPENNENDE INNSPURT: Verken Liverpool eller Manchester City har råd til å avgi poeng i de seks siste kampene skal de bli ligamestere.

Kan Steven Gerrard skjenke Liverpool ligatittelen?

To andre lag med jokerroller er Newcastle og Aston Villa. De skal nemlig også møte begge de to tittelkandidatene i innspurten.

Steven Gerrard tar med seg Villa til Etihad i siste ligarunde, mens han ønsker Liverpool velkommen til Villa Park tirsdag 10. mai, i det som blir Liverpools tredje siste ligakamp for sesongen.

Før dette skal både City og Liverpool møte Newcastle. Liverpool reiser til St James's Park lørdag 30. april, mens City er vertskap for Newcastle søndag 8. mai.

Med unntak av i siste ligarunde, og også kanskje nest siste ligarunde, vil aldri City og Liverpool spille på samme tidspunkt i innspurten.

Kommende helg er City vertskap for Watford lørdag klokken 16.00, mens Liverpool ønsker byrival Everton velkommen til Anfield søndag klokken 17.30.

Den siste helgen i april er det Liverpool som er først ute, med tidligkamp i Newcastle lørdag klokken 13.30, mens City gjester Elland Road og Leeds fem timer senere.

Liverpool er også først ute første hele maihelgen, da de er vertskap for Tottenham lørdag klokken 20.45. City har søndagskamp mot Newcastle klokken 17.30.

Deretter følger Liverpools tirsdagskamp på Villa Park, mens City ikke spiller sin bortekamp mot West Ham før søndag, samme helgen som Liverpool spiller cupfinale.

Deja vu fra 2019

Det er seks kamper igjen. To strålende tittelkandidater. Ingen har råd til å kaste bort poeng. Dette er tittelkampen som ingen fortjener å tape, men som bare ett lag kan vinne. Det er innspurten i 2018/19 på nytt. Forhåpentligvis med et annet utfall.

I 2018/19 vant Liverpool sine ni siste kamper. City vant sine siste 14. Engelsk fotball hadde aldri sett maken. Før nå. Selv om ingen av lagene kan hente like mange poeng denne gangen som de gjorde for tre år siden.

– Det er seks kamper igjen. Dersom vi vinner alle kampene er vi mestere. Dersom vi ikke vinner alle kampene, vil Liverpool bli mestere, var konklusjonen til Guardiola etter seieren over Brighton.

– Vi må vinne alle kampene, la han til.

– Vi konkurrerer mot et av de beste lagene jeg har sett noensinne i fotballhistorien. Det er hva Liverpool er akkurat nå.