«Liverpool har gjort det utenkelige og bygget en bedre stall enn City»

Miguel Delaney i The Independent mener at Liverpool nå har en bredere stall enn selv Abu Dhabi-eide Manchester City.

«Mens de røde tjente på å kunne hvile storparten av stjerne mot Benfica, har Jürgen Klopp overtaket på Pep Guardiola i stallens dybde. Det kan bære det til en enestående sesong», skriver Miguel Delaney i sin spalte for The Independent

Her henvises det spesielt til midtstopper Ibrahima Konaté, som har gjort tre mål på sine tre siste kamper, «det er alltid noen som er klar til å komme inn, og steppe opp».

Den sterkeste troppen?

«Det reiser et potensielt avgjørende poeng, for både Premier League-tittelen og den enestående jakten på alle de fire store trofeene. Har Liverpool nå den sterkeste stallen i fotballverdenen? Det kan føles overraskende, med tanke på at det skal være en av Citys styrker, men det føltes som en av de mer meningsfulle lærdommene fra lørdagens kamp.»

Han peker på hvordan Guardiolas reserver sviktet i avgjørende øyeblikk. Da spesielt målvakt Zack Steffen, midtstopper Nathan Aké og £100-millonersmannen Jack Grealish. Videre skriver han at forsvarsfireren er trolig det eneste området hvor Liverpool har en foretrukken firer (TAA, Robbo, VVD, Matip).

FIKK PLASS AV FOLKET: Phil Foden og Fabinho ble begge stemt inn på et kombinert stjernelag.

FIKK PLASS AV FOLKET: Phil Foden og Fabinho ble begge stemt inn på et kombinert stjernelag.

Særlig offensivt kan man knapt huske at de røde har hatt så mange lovende alternativer. Der har Delaney lagt sin elsk på Luis Díaz, en spiller som skulle være innbytter og etterfølger bak Mané & Co, men som ser mer ut som et førstevalg.

«Han har i stedet blitt nesten umulig å droppe. Du legger merke til når han ikke er på banen, og du kan ikke ta øynene fra han når er er der.»

Ikke avhengige av Salah

Delaney synes at Liverpool fremstår som et ekte kollektiv, hvor den tidligere avhengigheten av Mohamed Salah er borte. Dette roser han klubbens planlegging for.

«Det handler ikke bare om bredde nå heller. De løser i grunn problemer før de blir problem. Klopp vil nærmest ha en ny front-trio før noen innser at de trengte det.»

Dette bør andre ta lærdom av, samtidig som at det ikke er gitt at alle pokalene havner på Merseyside for det. Skulle Liverpool ta seg forbi Villarreal i Champions League-semifinalen, vil de ha en sesong hvor de har spilt samtlige kamper som var mulig å spille da sesongen begynte.

LANDSMENN I TOPPEN: To av verdens beste målvakter er jevnaldrende (28 og 29) og lagkamerater for Brasil.

LANDSMENN I TOPPEN: To av verdens beste målvakter er jevnaldrende (28 og 29) og lagkamerater for Brasil.

«Du kan i det minste utfordre ubegrensede ressurser ved å tenke utenfor de vanlige parameterne, med å pushe grensene selv. Det forblir en lærdom fra Klopps tid. Denne sesongen representerer uten tvil en umåtelig stor prestasjon, selv om de kun ender opp med ligacupen.»

Liverpool-dominans på kombinert lag

Er du enig med Delaney? Har Liverpool en bedre tropp enn selv Manchester City, og kanskje den beste i hele verden?

Tidligere i måneden stemte 90 000 BBC-lesere frem et kombinert Liverpool/Manchester City-lag. De røde tok hele åtte av plassene.

Laget som vant frem var:

Alisson

Trent, Dias, Van Dijk, Robbo

De Bruyne, Fabinho, Foden

Salah, Jota, Mané