Dramatisk avslutning i Premier League92 poeng og andreplass – men Liverpools sesong er heldigvis ikke over!

Det er lov å være skuffet – men Liverpool-supportere trenger ikke å være skuffet så lenge. På lørdag er det Champions League-finale!

Da meldingene kom om at Matty Cash hadde scoret 1-0 på Etihad Stadium var det lov å begynne å drømme. Og da meldingen kom om at Philippe Coutinho hadde lagt på til 2-0 var det i alle fall lov.

Samtidig jaktet Liverpool desperat en scoring, og en satt egentlig aldri med følelsen av at de røde noen gang var i posisjon der de hadde noe å tape. City hadde allerede snudd kampen med tre scoringer på fem minutter da Mohamed Salah fikk pirket inn 2-1-målet som Liverpool trengte.

De røde stopper med det på 92 poeng denne sesongen, og en ny andreplass bak Manchester City, som har vunnet ligamesterskapet fire av de fem siste sesongene. Igjen er de røde kun ett poeng bak Pep Guardiolas lag. Kun to ganger tidligere har Liverpool tatt flere poeng.

For Liverpool er ikke sesongen over, og nå må vi krysse fingrene for at Thiago Alcantaras skade ikke er noe alvorlig. På lørdag er det den største finalen av de alle – Champions League-finalen mot Real Madrid på Stade de France!

Burnley rykket ned

Vi har konsentrert oss om det som har skjedd på toppen av tabellen, men det har også vært dramatisk i bunnstriden.

Leeds United slo Brentford 2-1, med scoring fire minutter på overtid. Samtidig tapte Burnley 1-2 hjemme mot Newcastle. Det gjør at Burnley rykker ned til Championship, og Leeds United beholder plassen.

Tottenham gjorde jobben borte mot Norwich City, og tar med det fjerdeplassen og Champions League-spill neste sesong. Arsenal knuste Everton hjemme, men må nøye seg med femteplassen.

Manchester United tapte 1-0 borte mot Crystal Palace med sin nye manager Erik ten Hag på tribunen, men ettersom West Ham også tapte, går Manchester United inn i Europa League neste sesong, mens West Ham må spille Conference League. Man Utd endte forøvrig 34 (!) poeng bak Liverpool i år.

Alle resultatene i den siste serierunden:

Liverpool - Wolverhampton 3-1
Manchester City - Aston Villa 3-2
Arsenal - Everton 5-1
Brentford - Leeds 1-2
Brighton - West Ham 3-1
Burnley - Newcastle 1-2
Chelsea - Watford 2-1
Crystal Palace - Manchester United 1-0
Leicester - Southampton 4-1
Norwich - Tottenham 0-5