Spiller for store bonuser i tillegg til pokaler

Store deler av Liverpool-spillernes kontrakter er knyttet opp mot bonuser.

Før FA-cupfinalen mot Chelsea forrige helg, ble det rapportert at Thomas Tuchels spillere ville få én million pund på deling, dersom de løftet FA-cuptroféet på Wembley.

Det gjorde de ikke, men samtidig ble det hevdet at spillerne fikk 10 millioner pund på deling dersom de hadde vunnet Champions League, og fire millioner pund for en Premier League-tittel. De tjente ingenting på topp fire-plassering, VM for klubblag eller Supercupen.

Da var det ikke kjent hva Liverpool-spillerne ville tjene på lignende triumfer, men nå har James Pearce i The Athletic kommet med noen summer. 

Han skriver ikke hvor mye ligacupen og FA-cupen har vært verdt, men tallene for Champions League-triumfen i 2019 og Premier League i 2020 var betydelige summer.

Potensielt 11 millioner pund – minst

Da Liverpool vant Champions League i 2019, fikk de sju millioner pund på deling. Premier League-tittelen i 2020 var verdt fire millioner pund for spillergruppen.

Fordelingen ble gjort etter hvor mange kamper spillerne hadde spilt i de ulike turneringene over den sesongen, skriver Pearce.

Vi vet ikke summene for 2021/22-sesongen, men trolig vil det være lignende tall, skriver Pearce i The Athletic.

Med to kamper igjen har Liverpool fortsatt muligheten til å vinne begge de to store troféene denne sesongen. Det vil også bety en fin ekstra utbetaling for spillerne.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2.