– Dette er den mest spennende sesongavslutningen jeg har vært med på

Det pleier å gå til siste serierunde når Jürgen Klopp er involvert.

Det er langt ifra første gang Jürgen Klopp går inn i siste serierunde med noe å spille for. Enten det har vært med Mainz, Borussia Dortmund eller Liverpool, har det nesten alltid vært noe som har stått på spill i siste serierunde.

Denne søndagen er spesiell. Dersom Liverpool slår Wolverhampton, blir de ligamestere dersom Steven Gerrards Aston Villa klarer å få med seg noe fra Etihad Stadium.

– Jeg har vært heldig nok til å oppleve noen spennende avslutninger, sier Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse ifølge thisisanfield.com

– Dersom dere spør kona mi, vil hun si «hvorfor er du alltid med til siste kampdag?», for det skjer utrolig ofte. Men ja, dette er den mest spennende gangen, definitivt, sier Klopp.

Kan spille uten press

Liverpool var 14 poeng bak Manchester City i januar, og har allerede vunnet både ligacupen og FA-cupen. Om seks dager er det Champions League-finale i Paris, så de helrøde spiller uten press – det er Manchester City som har noe å tape.

– Med å se hvor vi har kommet, hvor gode guttene er, og se de stegene vi har tatt… Det er to kamper igjen, og kun én i ligaen. Det er utrolig. Det føles som at det var fem minutter siden det gjensto sju kamper. Sånn er det. Plutselig, bam, nå er det to finaler. Virkelig – to finaler, sier Liverpool-manageren.

– Vi har spilt «finaler» lenge, men nå er det virkelig to finaler. Det er enormt. Helt enormt. Og ja, det er den mest spennende tiden i min karriere.

«Ja, lykke til…»

Dagens kamp er Liverpools 62. denne sesongen. Neste helg vil de spille kamp nummer 63 – det meste som er mulig. De røde har gått så langt som det er mulig i samtlige turneringer.

– Se for deg at noen forteller deg før sesongen at du vil være i tre cupfinaler, og kjemper om ligaen. Du ville svart «ja, lykke til». Det er faktisk ikke mulig, men guttene har klart det, sammen med folkene her på treningsfeltet og supporterne våre, sier han.

SISTE HJEMMEKAMP: I ettermiddag spilles siste hjemmekamp. Det kan ende med ligagull, om alt går veien...

SISTE HJEMMEKAMP: I ettermiddag spilles siste hjemmekamp. Det kan ende med ligagull, om alt går veien...

– Det har vært tøft, men det har vært stort. Det har vært en glede å være del av det. Det å kunne være del av denne gruppen er eksepsjonelt. Med gruppen mener jeg ikke bare spillerne, men vi befinner oss i bygningen til spillerne. Det er galskap. Det å jobbe med disse menneskene er bare ren glede. At vi er der vi er er veldig sjeldent, og noe du ikke kan planlegge.

– Det er en fantastisk tid å være Liverpool-supporter, og nå må vi sørge for at vi kan nyte de siste to kampene også. Det mest gledelige i fotballen er å vinne kamper, og det gjør alt mye enklere. Vi har to enorme kamper i vente.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2.