Chelsea-manageren legger skylden på sanksjonene

Thomas Tuchel så sitt Chelsea-lag tape enda en cupfinale på straffespark-konkurranse for Liverpool.

Thomas Tuchel var sikker på at hans lag skulle få revansje for det bitre nederlaget i ligacupfinalen, da Liverpool igjen stod på motsatt banehalvdel på Wembley i FA-cupfinalen. Den gang ei. FA-cupfinalen ble nesten en blåkopi av ligacupfinalen, bare med litt andre helter og syndebukker.

Alisson Becker reddet Mason Mounts straffespark, mens Kostas Tsimikas sendte Edouard Mendy feil vei og avgjorde finalen, 6-5 på straffespark fordel Liverpool.

Etter finalen antydet Chelsea-manageren at sanksjonene som London-klubben er blitt utsatt for på grunn av Russlands invasjon av Ukraina har virket forstyrrende inn på klubben og hans lag.

– Akkurat som etter ligacupfinalen er det egentlig ingenting jeg angrer på, forklarte Chelsea-manageren til pressen etter finalen. 

– Jeg sa til laget at jeg er stolt av dem. Jeg var stolt av dem før kampen, at vi hadde sørget for å komme så langt med denne gruppen. Vi sørget for at vi kunne konkurrere med Liverpool, og gjorde livet veldig vanskelig for dem.

– Vi slet det første kvarteret, men etter det spilte vi utmerket hele kampen. I 240 minutter med finalespill har vi spilt 0-0 mot det som kanskje er det beste angrepslaget i verden. Vi skapte også mange sjanser. Liverpool fortjente seieren like mye som vi fortjente den, og igjen tapte vi på straffespark. Vi er selvsagt skuffet og lei oss, men samtidig er vi stolte.

– Jeg var sikker på at vi skulle vinne denne finalen. Jeg var sikker på det under kampens gang, da vi fikk den inn i vårt spor. Jeg var sikker på det helt til siste slutt, men dessverre fikk jeg ikke rett. Vi mener vi fortjente å vinne, men dessverre klarte vi det ikke.

– Fra sidelinjen var jeg ganske imponert over begge lag. Vi spilte finalen på riktig vis. Jeg syntes vi fortjente det litt mer enn Liverpool med tanke på hvordan vi har kommet hit.

Chelsea ble det første laget til å tape tre FA-cupfinaler på rad, og det smerter deres tyske manager, etter å ha spilt uavgjort mot Liverpool fire ganger denne sesongen.

– Vi har vist fire ganger denne sesongen at vi kan levere topp-prestasjoner og konkurrere med Liverpool. Alle resultatene var fortjente, og kampene kunne ha gått vår vei også, like mye som deres vei. Forskjellen er at de klarer å prestere på dette nivået både onsdag og lørdag, mens vi sliter med det. Det er forskjellen på oss og Liverpool. De har bygget sitt lag over mange år, og sanksjonene har ikke gjort det noe enklere å utligne forskjellen. 

Werner ble skadet under oppvarmingen

Mange reagerte på at Tuchel ikke satte inn hurtige Timo Werner mot slitne Liverpool-bein i ekstraomgangene, men Chelsea-manageren avslørte at lagets tyske spiss pådro seg en hamstringskade under oppvarmingen.

– Timo sa like før avspark at han følte på noe, og ikke kunne spille. Det skjedde under oppvarmingen.