– Det blir en middels sesong om vi ikke vinner noen flere trofeer

James Milner setter høye krav til seg selv og laget i den siste måneden av sesongen.

– Vi har vært heldige nok til å vinne ett trofé denne sesongen, men det blir en middels sesong om vi ikke vinner noen flere trofeer, sier James Milner ifølge Mirror

– Kvadrupelen? Det er bare dere som snakker om den. Nå er det kamp hver tredje dag, og vi restituerer, forbereder oss og gir alt i neste kamp. Det er en syklus, med forberedelser og analyser. Det kommer alltid til å være mye snakk om noe så stort, men for oss er det bare neste kamp det handler om, sier midtbanespilleren.

36-åringen startet helgens kamp mot Newcastle og ble av engelsk tv belønnet med bestemannsprisen. Han var en av flere som kom inn i laget og leverte varene. 

Viktig tropp

– Det handler om innstilling og å jobbe utrettelig hver dag. Du kan se på guttene som ikke spiller, hvilket nivå de holder på trening dagen etter en kamp. Det begynner hos manageren, og spillerne skal også ha mye skryt. Innstillingen i garderoben er helt utrolig, sier han.  

Milner sier hele troppen blir viktig fremover. 

– Vi trenger hver eneste spiller. Det er ikke alltid lett for en spiller når det går lenge mellom kampene, men når vi kjemper på alle fronter og må legge så mye energi i hver kamp, må vi ha med hele troppen, sier Milner. 

Blant dem som imponerte på lørdag var Joe Gomez. 

– Joey kom inn på høyreback og var strålende igjen, men vi forsvarer oss som et lag, og alle skal ha skryt for at vi holdt nullen, sier han.

Gjør han som Klopp?

Milner er på utgående kontrakt denne sesongen, men håpet er at han gjør som Jürgen Klopp gjorde, nemlig å forlenge. Den meritterte engelskmannen er i det minste glad for at Klopp tok sin avgjørelse. 

– Han er jo ikke så verst? Det er imponerende. Jeg har vært her helt siden han kom til klubben, og steg for steg har han bygget et godt lag. Det har vært en lang prosess, sier han. 

– Han har gjort en utrolig jobb, og jo lenger han er her, jo bedre er det for klubben, sier han. 

Mange vil nok si det samme om Milner, og Klopp uttalte i helgen at det er opp til spilleren selv om han vil være med videre.