Dette er Jürgen Klopp og Naby Keita helt enige om

Etter fire år i Liverpool mener både spiller og manager at vi fortsatt ikke har fått sett midtbanespilleren på sitt beste.

Naby Keita uttalte til Liverpools offisielle kampprogram i april at han aldri har fått vist sitt sanne jeg i Liverpool-drakta. Det er snart fire år siden overgangen fra RB Leipzig verdt 52 millioner pund, men midtbanespilleren mener at stadig tilbakevendende skadeproblemer har ødelagt mye for ham på Anfield.

– Jeg tror ikke vi har sett den virkelige Naby Keita ennå, uttalte Keita i forrige måned.

– Jeg har hatt ganske mange skader, så jeg har stadig måttet jobbe meg tilbake i form. Trenerne forsøker å hjelpe meg med det også.

– Det er mitt mål å etablere meg på laget, og bli lagt merke til i fotballverdenen. Vi får se hvordan det går, enten denne sesongen eller neste sesong.

Støtter forklaringen

Manager Jürgen Klopp støtter forklaringen på hvorfor Liverpools nummer 8 så langt ikke har levd opp til forventningene i helrødt. Keita har slitt med kneproblemer, hamstringproblemer, leddbåndskader, lyskeskader, ankelproblemer, sykdom og Covid-19 i løpet av sine år på Merseyside.

– Jeg er helt enig, sa Klopp under sin pressekonferanse mandag da han fikk referert uttalelsene til spilleren.

– Vi har sett glimt av den utrolige spilleren som Naby er, men skader og andre ting har ført til at han aldri har funnet rytmen. Men nå er han i en bedre forfatning.

Sett bort fra to uker ute med et kneproblem i mars har Keita vært skadefri etter nyttår. Nå i innspurten har afrikaneren vært en viktig brikke for Klopp. 

Keita har spilt 35 kamper i alle turneringer denne sesongen. Aldri tidligere i Liverpool-karrieren har han spilt flere kamper på en sesong, og laget har fortsatt fem kamper igjen å spille. 

Man må tilbake til en hamstringskade i november for å finne Keitas siste lange skadeopphold.

Naby Keita

Født10. februar 1995
Conakry, Guinea
Høyde172 cm
Debut12.08.2018 mot West Ham (4-0)
Innkjøp£52,75M
Kontrakt2023

SesongKamperPL
2021-2222+13 /412+8 /3
2020-219+7 /07+3 /0
2019-2016+11 /49+9 /2
2018-1922+11 /316+9 /2

– Dette er trolig det lengste han har spilt for Liverpool uten å være skadet, slår Klopp fast.

Kontrakten løper ut i 2023

Engelske journalister har gjentatte ganger stilt spørsmål omkring Keitas Liverpool-fremtid, men der holder manageren kortene tett til brystet.

– Jeg forstår disse spørsmålene om kontrakter, men klubben er stadig i kontakt med agenter og spillernes representanter, sa Klopp i mars. 

Keitas kontrakt løper ut neste sommer, slik også tilfelle er for Mohamed Salah og Sadio Mané.