Det kan gå mot slutten av Liverpool-karrieren for Oxlade-Chamberlain

Vi har knapt sett snurten av Alex Oxlade-Chamberlain den siste måneden.

Det er stort sett på treningsbilder fra Liverpools anlegg i Kirkby at vi har sett Alex Oxlade-Chamberlain den siste måneden. Siden han startet og ble byttet ut i frustrasjon i FA-cupkampen mot Nottingham Forest 20. mars har engelskmannen ikke fått spilletid. 

Faktisk har han bare vært del av tre av de syv kamptroppene Jürgen Klopp har tatt ut. I begge kampene mot Benfica var Ox i troppen, da man har lov å ta med seg tolv innbyttere i Champions League. Han satt også på benken i ligakampen mot Watford i starten av februar. 

Etter en periode med mye spilletid rundt årsskiftet har Ox falt bak i køen, og spørsmålet nå er om tiden er inne for å skifte beite når sommeren kommer. 

På utgående kontrakt neste sesong

Oxlade-Chamberlain har spilt 133 kamper for Liverpool, og som David Lynch påpeker i en spalte for liverpool.com har en del av de kampene kommet denne sesongen. Engelskmannen spilte veldig mye i perioden fra slutten av oktober til slutten av januar, og spesielt i den første måneden i 2022 var han viktig. Da scoret han to ligamål som vikar for Mohamed Salah på høyrekanten. 

Men Lynch peker på kjøpet av Luis Diaz og den gode og skadefrie perioden til spillere som Thiago og Naby Keita som to faktorer til at Ox ikke har fått spilletid verken på midten eller i angrep. Mannen som fyller 29 år i august er på utgående kontrakt neste sesong, og går i likhet med Keita, Salah, Mané og Firmino en usikker fremtid i møte. 

«Det har ikke vært noen offentlige tegn på at han er misfornøyd, men det kan vise seg at kollektiv jubel ikke nødvendigvis gir personlig lykke til alle spillerne i garderoben på Anfield», skriver Lynch og peker på at Oxlade er inne i en av de mer krevende periodene i karrieren. 

En midtbane for fremtiden

Det kan fort stå mellom Oxlade-Chamberlain og halvannet år yngre Keita i kampen om å bli med Liverpool videre. 

«Hvorvidt Keita har gjort nok til å fortjene en ny avtale gjenstår å se, men han kjemper nå om spilletid med Jordan Henderson, noe som kan tyde på at han i det minste er nærmere en ny avtale enn Oxlade-Chamberlain». 

Samtidig er ingen av dem helt trygge på å være del av fremtidens Liverpool-midtbane. 

«Klubbens planlagte midtbanerevolusjon settes i gang når Fabio Carvalho ankommer fra Fulham ved sesongslutt. Etter kjøpet av Diaz vil nok denne overgangen føre til at Oxlade-Chamberlain vil føle at han må dra for å få spille fast førstelagsfotball», skriver Lynch.