– Vi får se hvor lenge vi kan bruke ham

Det er ikke sikkert at matchvinneren fra Newcastle-kampen får starte mot Villarreal.

Naby Keita har vist god form den siste tiden, og ble matchvinner mot Newcastle i helgen. Jürgen Klopp sier han aldri har vært i tvil om kvalitetene til midtbanespilleren, men Liverpool-manageren er klar på at skader har ødelagt mye for afrikaneren etter at han kom til Merseyside. 

– At man er skadefri er nøkkelen til alt. Dersom du har kvalitetene til Naby Keita, men ikke er skadefri eller i form, så er det ingen som ser det. Når du kommer tilbake fra skade er du ikke i din beste fysiske form. Det er helt normalt, sa Jürgen Klopp til pressen før avreise til Spania.

– Jeg var aldri i tvil om denne spilleren. Ikke et eneste sekund. Han er enestående. Derfor er det så bra at han er tilgjengelig nå. Ja, han er et godt alternativ. Han spilte en veldig god kamp i ligaen mot Newcastle. Vi får se hvor lenge vi kan bruke ham i morgen, men han er et veldig godt alternativ.

Klare for å gå i krigen

Liverpool leder 2-0 fra den første semifinalen mot Villarreal, og Klopp krysser nå fingrene for at hans lag gjør jobben i Spania og tar seg til Champions League-finalen.

– I den situasjonen vi befinner oss må vi ha gjort noe riktig. Vi vet vi er i god form. Men hva ville du ha gjort om du tapte bortekampen 2-0? I morgen kveld må vi være klare til å gå i krigen. Får de første skudd på mål, får de fyrt opp publikum. 

– Vi er bare halvveis. Vi må ignorere resultatet fra den første kampen. Villarreal vil gi alt de har. Det er helt klart. En semifinale i Champions Lague bør være tøff. Vi forventet aldri at dette ville være enkelt. Men vi spilte en god hjemmekamp, og vi bør klare å spille en god kamp der også.

– En semifinale i Champions League er det nest viktigste du kan spille, etter en Champions League-finale. Men akkurat nå er det vår viktigste kamp, og det som har skjedd de siste ukene er ikke viktig. Du vet aldri når du vil nå en semifinale igjen. Vi har sjansen til å nå finalen. Vi har et eksepsjonelt godt lag, men vi tar ingenting for gitt. Vi trenger litt flaks. Vi ønsker å nå finalen. Men dersom Villarreal er bedre enn oss, og slår oss med et resultat som gjør at de går til finalen, så må vi bare gratulere dem. 

– Det er viktig med en moden opptreden. Alt det vi er, trenger vi i morgen. Vi må spille en topp, topp, topp kamp, for de vil gå for seieren. De kommer til å presse oss høyt, og de vil forsøke å spille mye mer fotball enn vi tillot dem å gjøre i den første kampen. 

Har vunnet alle bortekampene

Liverpool har vunnet alle sine bortekamper i Champions League denne sesongen. 

– Det tenker jeg ikke på, sier Klopp.

– Vi har vært stabile, og har funnet en måte å vinne på i hver kamp. Det må vi gjøre i denne kamepn også. Atletico var enestående, Porto var veldig gode, Inter var sterke. Kampene var gode. Vi vant ikke kampene fordi vi la oss dypt og satset på kontringer. Vi forsøkte å spille god fotball, slik vi alltid gjør, og det skal vi forsøke igjen. 

– Vi må gå i krigen, og vi må være klare til å gå i krigen. Vi må legge oss bakpå i perioder, definitivt, men det vil ikke være vår generelle tilnæring til kampen.