– Du får ikke bedre tider enn dette

For Trent Alexander-Arnold er mai den beste tiden i sesongen, og denne maimåneden kan bli den mest spesielle noensinne.

Liverpool har allerede vunnet ligacupen, og har fortsatt en realistisk sjanse til å vinne også de tre andre trofeene. Klarer de kvadrupelen vil dette Liverpool-laget skrive fotballhistorie. Ingen andre lag har klart noe tilsvarende. 

– Jeg føler vi presterer bedre under press. Dette er alltid den beste tiden i sesongen. Hver kamp er en finale, og vi kjemper på alle tre fronter, sier Trent Alexander-Arnold til pressen foran den andre semifinalen i Champions League mot Villarreal.

– Dette er spennende kamper. Du ønsker å spille i disse kampene. Du ønsker at alt skal stå på spill. Du ønsker å føle at hver eneste kamp må vinnes.

– Jeg tror de andre spillerne føler det samme. Det er spennende, du får et løft av å score et mål, og vite at det er viktig.

– Da Naby scoret mot Newcastle på lørdag fikk jeg den følelsen. Det var et viktig mål. Det samme med Hendos innleggsmål mot Villarreal. Slike mål gir deg en annerledes følelse. Du føler at dette er viktig. Det samme gjelder de tre poengene.

– Du får ikke bedre tider enn dette som lag, der du kjemper på alle tre fronter. Det er virkelig spennende foran de siste kampene. 

– Dette er en veldig spesiell sesong for oss alle, og forhåpentligvis kommer vi helskinnet gjennom den, slik at vi kan skrive oss inn i historiebøkene igjen.

Har lagt lista høyere

Alexander-Arnold uttalte i februar at ett trofé i sesongen er et minimum av det han forventer av en tropp med Liverpools kvalitet.

– Jeg sa at et trofé i sesongen er et minimum i en sesong hvor vi ikke er på vårt beste, men nå er vi i fin form, og har klart å vinne på ulike måter. Når du skimter flere trofeer i det fjerne, og vi vet at vi vil vinne mer sølvtøy om vi vinner de resterende kampene, da er dette den nye målsettingen. Disse kampene er veldig spennende for oss. 

– På denne tiden i fjor forsøkte vi å kjempe oss inn blant opp fire for å kvalifisere oss for Champions League. Nå er vi på andreplass i ligaen, ett poeng bak City, og vi er i FA-cupfinalen. Hvem kan klage på det? Dette er en veldig spesiell sesong for oss alle.

Liverpool har vunnet alle sine fem bortekamper i Champions League denne sesongen, og har ikke blitt slått med mer enn ett mål i noen turnering på over ett år. Alexander-Arnold tar likevel ikke en finaleplass i Champions League for gitt foran returkampen mot Villarreal.

– Vi bør reise dit for å vinne kampen. Vi har en ledelse som vi skal beskytte, og opplegget vårt blir deretter. Vi vet vi ikke kan dumme oss ut, og bli med på måten de ønsker å spille på.

– 2-0 er en god ledelse for oss, som vi er fornøyd med, men samtidig er det en farlig ledelse, og vi kan ikke slappe av. Vi må score mål, og avgjøre dette så tidlig som mulig. Vi vet det blir vanskelig. Det er enklere sagt enn gjort, men det er målet vårt.