Akademiet er allerede i gang med oppkjøringen

Oppkjøringen til 2022/23-sesongen er i gang på AXA Training Centre.

Mens Liverpools førstelagsspillere fremdeles har en snau uke igjen av ferien, møtte spillere og trenere fra klubbens akademi mandag opp for å sette i gang oppkjøringen til 2022/23-sesongen i Premier League 2 og Premier League U18. 

Foreløpig har det ikke kommet noen bilder fra AXA Training Centre i Kirkby, men ifølge Liverpool Echo hadde Jay Spearing mandag sin første dag på jobb som trener på akademiet. Den 33 år gamle scouseren ble i sommer hentet hjem for å bidra i en spillende trenerrolle på akademiet.

Han skal trene ungguttene samtidig som han skal spille for U21-laget som en av fem overårige spillere man har lov å ha med i kamptroppen. 

Viktig periode

Pre-season er en viktig periode for de unge spillerne med tanke på å vise seg frem for Jürgen Klopp og hans team før sesongen. Kanskje er den første uken aller viktigst. Dersom man presterer der vil man kunne spille seg inn i troppen til Klopp som skal reise til Asia og Østerrike på årets turneer. 

I fjor var Kaide Gordon blant dem som imponerte i forsesongen, og han fikk etter hvert sin belønning i form av debuten på førstelaget. Det samme gjorde blant andre også nå utlånte Conor Bradley, Owen Beck og Tyler Morton. Sistnevnte fikk hele ni kamper for Liverpool forrige sesong - inkludert to i Premier League og to i Champions League. 

I løpet av sommeren har vi sett at flere av U21-spillerne som ofte trener med førstelaget, som Rhys Williams, Leighton Clarkson, Morton og Beck har holdt seg aktive gjennom sommeren. Williams er blant dem som aktivt har lagt ut bilder på Instagram av både trening og feriekos, men for et par dager siden opplyste han at ferien nå var over og at tiden var inne for å komme seg tilbake på jobb. 

For førstelaget begynner oppkjøringen mandag 4. juli. Første treningskamp spilles i Bangkok mot Manchester United 12. juli.