– Det blir pizza én gang i måneden, maks

Mohamed Salah har et voldsomt fokus på egen fysikk for å kunne være best mulig.

Helt siden 1. juli 2004 har det vært ulovlig for fotballspillere å kaste drakta når de scorer et mål. Det belønnes med gult kort. Det er trolig grunnen til at Mohamed Salah gjør det så sjelden, for 29-åringen er veldig fornøyd med sin egen fysikk.

– Når du jobber så hardt for å bygge den perfekte kroppen, så trenger du ikke å være så sjenert, sier Salah til januarutgaven av France Football.

Han forteller at hjemmet hans er fullt av apparater.

– Jeg prøver å meditere 10-20 minutter hver dag. Det er sant at jeg liker å si at huset mitt ser ut som et sykehus, og det liker kona mi dårlig. To av rommene i huset er satt av til ulikt treningsutstyr. Hjemme kan jeg også gjøre kryoterapi, og jeg har et trykkammer. Jeg er hele tiden ute etter å forbedre min fysiske tilstand, sier spilleren, som veldig sjelden har vært skadet i sin karriere.

– Kona mi sier at jeg bruker mer tid på maskinene mine enn jeg gjør med henne, sier han videre.

Holder seg unna det usunne

På AXA Training Centre har de stort fokus på kosthold, etter at Mona Nemmer kom inn som ernæringsfysiolog i 2016 – men det virker som at det er enda litt strengere hjemme hos Salah.

– Jeg foretrekker brokkoli, søtpoteter, fisk, kylling, og alltid salat, sier han om sitt eget kosthold.

– Dersom jeg skal kose meg på en flott restaurant i London, foretrekker jeg sushi, sier han videre. Det vet vi også at hans agent Ramy Abbas gjør. Det går ikke mange dagene mellom hver oppdatering fra måltider på agenten sine sosiale medier.

Det er lite junkfood i Salahs diett.

– Jeg spiser pizza én gang i måneden, maks. Jeg elsker hamburgere, men spiser dem nesten aldri fordi jeg føler meg så tung etterpå.

Salah kommer ikke til å spille privatlandskampen mot Sør-Korea på tirsdag. Han sto over Egypts kamp mot Etiopia etter at han fikk en kjenning med en strekk, og er nå på ferie frem til pre-season starter med Liverpool 4. juli.