Salah legger ikke skjul på at Ballon d’Or er et av hans fremste mål i karrieren

Egypteren pleier å uttale seg forsiktig om individuelle priser, men Ballon d’Or har en helt annen status.

Denne sesongen har Mohamed Salah vunnet de gjeve prisene FWA Footballer of the Year, stemt frem av journalistene, PFA Players' Player of the Year, stemt frem av medspillerne og motspillerne i Premier League, PFA Fans' Player of the Year, stemt frem av supporterne, og han har blitt kåret til årets spiller i Liverpool FC.

– Jeg hadde imidlertid byttet alle disse individuelle prisene for en sjanse til å spille finalen på nytt. Men det er ikke slik fotballen fungerer, skrev Salah på sine sosiale medier noen dager etter finaletapet i Paris.

Det kan ikke utelukkes at det er fordi intervjuet er gjort med France Football, som deler ut Ballon d’Or – men når det franske fotballmagasinet spør ham om Ballon d’Or legger han ikke skjul på hvor viktig det er.

– Jeg ønsker å bli sett på som den beste spilleren i verden, og Ballon d’Or er et av mine fremste mål, sier han i juniutgaven av magasinet, der han også pryder forsiden.

– Jeg ønsker å vinne, og være sammen med George Weah som er den eneste andre afrikanske spilleren som har vunnet Ballon d’Or, sier han videre.

Da Lionel Messi vant og fikk prisen i slutten av november, fikk Salah kun 121 poeng. Han hadde Messi (613 poeng), Robert Lewandowski (580 poeng), Jorginho (460 poeng), Karim Benzema (239 poeng), N’Golo Kanté (186 poeng) og Cristiano Ronaldo (178 poeng) foran seg på listen.

– Det er sant at jeg ble sjokkert over at plasseringen min i 2021, sier han om fjorårets utdeling, da han ble nummer sju.

Tenkte på hvordan han skulle forbedre seg

Karim Benzema er soleklar favoritt til å vinne Ballon d’Or for 2022. Sadio Mané og Kylian Mbappé er også foran Salah dersom en skal tro på oddsmarkedet. Troféet skal deles ut 17. oktober.

– I år er tapet mot Real Madrid en ulempe, selv om jeg spilte en god kamp i finalen. Men det nuller ikke ut alt det jeg gjorde over flere måneder. La oss vente og se avstemningen. Og dersom jeg ikke vinner i 2022, skal jeg gjøre alt det jeg kan for å vinne den neste, sier Salah.

Han forteller at han har tenkt mye på hvordan han skal forbedre seg som spiller, og at refleksjonene han gjorde seg før forrige sesong har fungert.

– I fjor sommer var jeg på ferie i Hellas, og lå ved sjøen. Da spurte jeg meg selv hvordan jeg skulle bli en bedre spiller, for det blir vanskeligere og vanskeligere fordi jeg alltid møter to eller tre forsvarsspillere. Jeg må finne på nye måter der jeg kan åpne opp spillet foran meg, og finne nye rom. Det var en refleksjon som har gjort nytte for seg, og statistikken min er forbedret, sier han.

– Forsvarsspilleren jeg møter må si til seg selv «huff, det er ham igjen!». Målet mitt er at han ikke har tid til å få igjen pusten, og at forsvarsspilleren kjenner på faren i hvert eneste øyeblikk gjennom de 90 minuttene.

Salah endte 2021/22-sesongen med 31 mål og 16 målgivende på 51 kamper for Liverpool. Han kommer ikke til å spille når Egypt skal til Seoul for å møte Sør-Korea i privatlandskamp på tirsdag, og har tatt ferie. Pre-season med Liverpool starter 4. juli.