Prisen på Ramsay kan stige til seks millioner pund – nå ser det ut til å skje ting

Liverpool skal endelig ha kommet med et bud.

Etter måneder med spekulasjoner, og uker der ting har sett ut som de nesten er i orden, skal Liverpool endelig ha gjort sitt fremstøt og kommet med et bud for Aberdeens talentfulle høyreback Calvin Ramsay.

Den skotske journalisten Anthony Joseph, som blant annet jobber for Sky Sports, melder at Liverpools bud var på fire millioner pund. Med bonuser og dersom spilleren innfrir, kan totalsummen bli på seks millioner pund, rapporterer han. Alt over tre millioner pund vil være ny overgangsrekord for den skotske klubben.

Den skotske avisen Daily Record har denne uken skrevet at det var ventet at Ramsay skulle til Merseyside mot slutten av denne uken for å gjennomgå den medisinske sjekken. Fra før har det blitt sagt at 18-åringen og familien har funnet et sted de skal bo på Merseyside.

Det ser ut til at ting kan skje ganske raskt med denne overgangen. Med kjøpet av Ramsay vil Neco Williams med all sannsynlighet bli solgt denne sommeren. Han er tilgjengelig for 15 millioner pund, og flere klubber er interessert i den 21 år gamle walisiske landslagsspilleren. Signeringen kan også bety at Conor Bradley blir lånt ut, og flere Championship-klubber skal ha vist interesse.

Med Alexander-Arnold som forbilde

Leeds United har også vært interessert i Aberdeen-spilleren, som nylig ble kåret til årets unge spiller i skotsk fotball for sesongen som nylig er avsluttet. I januarvinduet la Bologna inn et bud på 3,8 millioner pund, men det ble avslått fordi det i utgangspunktet var en låneavtale der avtalen ville bli gjort permanent dersom Bologna beholdt plassen i Serie A.

Ramsay vil gi Liverpool en ren høyrebacktype som backup for Trent Alexander-Arnold. 18-åringen beskrives som en veldig offensiv backtype, og har i vår uttalt at Alexander-Arnold er forbildet hans som spiller.

– Som back, det å se Trent og innleggene hans, de tekniske ferdighetene… Dersom jeg kan komme til det nivået hadde det vært en bonus. Som sentral midtbanespiller må du være teknisk god, og det er Alexander-Arnold. Han ble flyttet til høyrebacken, og er god både offensivt og defensivt. Dersom jeg kan bli halvparten av den spilleren som han er så ville jeg vært fornøyd, har han sagt til Daily Record.

I 2021/22-sesongen spilte han 33 kamper, scoret ett mål og hadde ni målgivende for Aberdeen. Aberdeen ble nummer fire i skotske Premiership. Ramsay ble kåret til årets unge spiller i Skottland.